Ingezonden persbericht


Opening De Werksleutel in Leiden

Het loket voor alle vragen rond personeel

Vanaf 11 juni is er voor de regio Leiden één loket voor werk en inkomen. Werkgevers en werkzoekenden kunnen bij het loket bij het CWI aan de Oosterkerkstraat 1 terecht voor alle vragen over werk en arbeid. De Leidse wethouder Sociale Zaken Paul Jonas zal het loket op 11 juni om 17.30 uur officieel openen. In de Werksleutel werken de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude samen met UWV, CWI Leiden, ROC Leiden en De Zijl Bedrijven.

De Werksleutel biedt een gezamenlijke dienstverlening voor regulier werk, begeleid werk, stageplekken, werkervaringsplaatsen en gesubsidieerd werk als opstap naar regulier werk. Bij De Werksleutel kunnen werkzoekenden terecht voor beroepskeuze-adviezen, loopbaanvragen, het testen van competenties en scholingsvragen, of leerwerkbanen. Voor werkgevers kan De Werksleutel ondersteuning verlenen bij werving, voorselectie en verwijzing van sollicitanten. Maar ook kunnen werkgevers terecht met vragen over fiscale tegemoetkomingen en loonkostensubsidies of vragen over de Wet Poortwachter, de WW, ontslagrecht, de Flexwet, de WIA en vragen over het bemiddelen of behouden van zieke werknemers of werknemers met functiebeperkingen.

Bij de officiële opening zullen de betrokken partijen een Service Niveau Overeenkomst tekenen, waarin afspraken over de samenwerking worden vastgelegd. Ook worden tijdens de bijeenkomst op 11 juni de eerste matchbonussen uitgereikt. De matchbonus is een bonus voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering die door of tijdens de CWI-brancheweken werk vonden of een leerwerkbaan. De brancheweken waren van 5 maart tot en met 16 mei. In die weken kreeg steeds een andere branche bij de CWI extra aandacht.

Uw redactie is van harte uitgenodigd om bij deze officiële opening aanwezig te zijn. De opening vindt plaats op 11 juni om 17.30 uur in het CWI aan de Oosterkerkstraat 1 te Leiden.