Gemeente Rotterdam

Van 11 tot 15 juni wordt er vergaderd door diverse raadscommisies en de gemeenteraad. Lees hieronder wat er op de agenda's staat.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)

Maandag 11 juni, besloten vergadering

De commissie onderzoekt de jaarstukken 2006 van de gemeente Rotterdam. Zij adviseert de gemeenteraad hierover. Vorige week heeft de commissie alle wethouders gehoord. De jaarstukken en het advies van o.a. de COR komen op 5 juli in de gemeenteraad aan de orde.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie

Dinsdag 12 juni, 9.30 uur (Extra vergadering)

Op de agenda staat de voortgang van het uitvoeringsprogramma Welzijn. Het essay "organiseren van sociale slagkracht" van het Sociaal Platform Rotterdam wordt bij dit punt betrokken. De commissie verdiepte zich al eerder, tijdens een externe oriëntatie, op deze problematiek.

Verder komt aan de orde de Sociale Index. Een nieuw instrument om de sociale kwaliteit van de wijken te meten. Het actieprogramma aanpak Jeugdprostitutie is een ander belangrijk onderwerp, waarbij ook de loverboyproblematiek ter sprake komt. Het uitvoeringsprogramma Integrale aanpak discriminatie en uitsluiting "Discriminatie? De groeten!" is het laatste onderwerp dat op de agenda staat.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Donderdag 14 juni, 9.30 uur (Extra vergadering)

Aan de orde komt het voorstel om de motie-Pastors over het verlenen van tewerkstellingsvergunningen aan buitenlandse werknemers af te doen. De vergadering zal verder voornamelijk in het teken staan van gewijd aan het beleidskader werk en re-integratie 2007-2010 "Iedereen werkt mee". Daarin staat aangegeven hoe de ambitieuze doelstelling om 20.000 Rotterdammers weer aan het werk te krijgen gerealiseerd gaat worden. Tenslotte kan de commissie wensen en bedenkingen aangeven bij een nieuw te vormen samenwerkingsverband van de sociale diensten van de vier grote steden.

Gemeenteraadsvergadering

Donderdag 14 juni, 14.00 uur, raadzaal

De gemeenteraad buigt zich over de halfjaarlijkse rapportage over de stand van zaken in de afdoening van moties. Een aantal afdoeningsvoorstellen wordt in deze vergadering inhoudelijk besproken en zo mogelijk afgedaan: de motie-Celik (openbaar onderwijs), motie-Yildirim e.a. (startersleningen), motie-Moti (gratis OV voor 65-plussers), motie-Verwijs (subsidiekader participatie), motie-Van Tijn (stadsburgerschap).

Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn: de Visie en Uitvoeringsprogramma Creatieve Economie, de planning en uitvoering van de Visie Voetbal Totaal, het aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport en het bijbehorende milieu-effectrapport in het kader van de Luchtvaartwet.

Tot slot bespreekt de gemeenteraad een aantal jaarverslagen: het Burgerjaarverslag 2006, het jaarverslag van de Algemene Bezwaarschriftencommissie 2006 en het verslag van werkzaamheden van de Gemeentelijke Ombudsman over 2006.

Bron: Griffie, 07-06-2007