Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 7 juni 2007
Plaats Nieuw Bergen

Gemeente organiseert veiligheidsavonden

Veiligheid? Dat doen we samen!

In juni organiseert de gemeente veiligheidsavonden. Samen met de inwoners wil burgemeester Klaverdijk een oplossing zoeken voor de veiligheidsproblemen in de dorpen. Tijdens de veiligheidsavonden gaat burgemeester Klaverdijk en de gebiedsmentor van de politie, Hette Broeksma, in gesprek én aan de slag met de aanwezigen. De plaatselijke veiligheidsproblemen worden geïnventariseerd en met de aanwezigen wordt gezocht naar mogelijke oplossingen.

Veilgheidsavond Afferden
Op maandag 11 juni aanstaande heeft Afferden de primeur. . De veiligheidsavond start vanaf 19.30 uur in Iedershuus. Uit de voorbespreking met de Dorpsraad Afferden en de politie bleek dat voor de inwoners van Afferden veiligheid vooral te maken heeft met:


- Verkeersveiligheid, onder andere bij golfbaan Bleijenbeek, de voorrangsweg Eckeltsedijk/ Rimpelt en de situatie bij het brengen en halen van kinderen naar basisschool 't Diekske.
- Een veilige woon- en leefomgeving, onder andere woning- en auto-inbraken, verloedering van bepaalde locaties in het dorp (zwerfvuil, afval rond de glasbak en andere afvalcontainers).
- Jeugd en veiligheid, onder andere het gevoel van onveiligheid dat sommige inwoners hebben bij de aanwezigheid van jongeren in het park en bij de kiosk, het gebruik van alcohol en drugs.

Deze en andere onderwerpen over veiligheid zullen aan bod komen.

Locatie en data
De overige veiligheidsavonden vinden plaats:
. Maandag 18 juni, Den Asseldonk in Nieuw Bergen . Maandag 25 juni, café/ zaal Onder de Linden in Well . Woensdag 27 juni, café/ zaal Heidebloem in Siebengewald . Donderdag 28 juni, gemeenschapshuis "t Luukske in Wellerlooi Alle avonden beginnen om 19.30 uur.