LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 11 juni 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Sacha Kesters - De hoofdgast van vandaag is Volkskrant journalist Sacha Kesters. Zij bracht een boek uit over haar ervaringen als correspondent in Pakistan en India. Ze beschrijft in 'Standplaats Islamabad/New Delhi' hoe het is te leven en te werken als correspondent in Pakistan en India. Het boek is een persoonlijk en journalistiek relaas over indrukken en ervaringen in twee landen, die in veel opzichten elkaars tegenpolen zijn, maar een lange gemeenschappelijke geschiedenis delen. Pieter Hilhorst praat hierover met haar.

Doctor Atomic - Carel Alphenaar, mobiel dramaturg, komt in Desmet Live de opera 'Doctor Atomic' recenseren. Deze opera gaat op 10 juni in première op het Hollandfestival. 'Doctor Atomic' gaat over de uitvinder van de atoombom, Oppenheimer, die zijn menselijkheid verliest in zijn wetenschappelijke experimenten. Regisseur Peter Sellars heeft in de voorstelling Oppenheimer als een soort mythische figuur neergezet, die tot op de dag van vandaag een uitvinding deed die een bedreiging vormt voor de hele mensheid.

Arbeidsomstandigheden Olympische Spelen - FNV Mondiaal brengt maandag een rapport uit over het Internationaal Olympisch Comité, waaruit blijkt dat het IOC 'oneerlijke' bedrijven licenties geeft om de Olympische merchandising te maken. Het FNV wil dat zij alleen nog maar licenties geven aan bedrijven die hun arbeiders eerlijk en fatsoenlijk behandelen. Deze campagne is al in 2004 gestart, maar tot nu toe heeft het IOC daar nog geen gehoor aan gegeven. Andriëtte Nommensen van FNV Mondiaal komt hierover vertellen in Desmet Live.

Vaste onderdelen:

Chef Goede Doelen - Esther Jacobs bespreekt nieuwtjes uit de wereld van de Goede Doelen.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeyn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - De live muziek wordt vanavond verzorgd door Kozmik Booty (3 zangeressen en een DJ). Het is een samenwerking van hiphop/soul producer Toni Shift en singer/songwriter Aletta More.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT