Ingezonden persbericht


GROOTSCHALIGE ACTIE OP WEG NAAR MEDIAPARK HILVERSUM

Hilversum's Derde Macht, een samenwerkingsverband tussen een groot aantal bewoners, bewoners- en belangenverenigingen, keert zich tegen het onbekwame en onbehoorlijke bestuur van Hilversum en houdt aanstaande maandag een grootschalige actie op de weg naar het Mediapark in Hilversum. Door middel van deze ludieke actie maken de burgers van Hilversum duidelijk dat de maat vol is.

Iedereen kent ze: de lange files bij het in- en uitrijden van Hilversum. De gemeente wil deze files van en naar het Mediapark aanpakken door het zogenaamde Integraal Bereikbaarheidsplan (IBP), onder bewoners ook wel het Integraal Blokkeringsplan genoemd. Wat op het eerste gezicht een goed idee lijkt, pakt in de uitwerking van de plannen heel anders uit. Door de uitbreidingsplannen op het Mediapark komt er de komende jaren namelijk nog eens vijftig procent meer verkeer bij. De doorgaande weg vanaf de A1 naar het Mediapark verandert in een snelweg, dwars door de woonwijken heen. Linksafslaande en rechtdoorgaande bewegingen worden geblokkeerd, bewoners moeten kilometers omrijden om thuis te kunnen komen. Ook voor het woon- en werkverkeer van en naar het Mediapark zijn de plannen geen oplossing: de capaciteit van de Johannes Geradtsweg is simpelweg onvoldoende om 34.000 auto's per dag te kunnen verwerken.

De gemeente moet met een doordachte en duurzame oplossing komen. Daarom voeren wij nu actie en komen met de volgende eisen:
1. Een bovengrens van 20.000 auto's per dag op de Johan Geradtsweg.
2. Verbetering woon- en leefmilieu. De verkeersplannen kunnen pas van start als er een luchtkwaliteitsmeting, waar al jaren om is gevraagd, wordt gedaan op de Johan Geradtsweg.
3. Nachtelijk verbod op vrachtverkeer op de Johan Geradtsweg.

Hilversums Derde Macht heeft als doel de gemeente duidelijk te maken dat de bewoners genoeg hebben van de ondemocratische besluitvorming en bestuurlijke maatregelen die consequent de belangen van Hilversummers negeert, en die telkens terugkeert rond de besluitvorming bij belangrijke infrastructurele of bouwkundige projecten. Er zijn inmiddels vele honderden klachten wegens het onbekwame en onbehoorlijke bestuur van het Hilversumse college gedeponeerd of  in voorbereiding.

De meeste raadsleden die het gemeentebestuur moeten controleren en behoeden voor blunders en die de belangen van de Hilversumse burger behartigen, laten onvoldoende zien de belangen van deze burgers daadwerkelijk te vertegenwoordigen.

De ludieke actie start op maandag 11 juni om 8:00 uur op het den Uyl plein in Hilversum.


---

Hilversums Derde Macht is een samenwerkingsverband van burgers, verenigingen en belangengroepen die het onbekwaam en onbehoorlijk bestuur van de gemeente zat zijn. De naam Hilversums Derde Macht is gekozen om duidelijk maken dat de eerste macht (het gemeentebestuur) en de tweede macht (raadsleden) nog altijd gekozen en gecontroleerd worden door de bewoners zelf (de derde macht). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Kempink, woordvoerder van de HDM, tel. 06-46 23 03 84 of hekepi@yahoo.com.