Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van woensdag 6 juni 2007

Informatiebijeenkomsten
Nieuwe bestemmingsplannen Geulle & Ulestraten

De kernen Geulle en Ulestraten krijgen elk een nieuw bestemmingsplan. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. Voor zowel Geulle als Ulestraten gelden op dit moment een groot aantal kleinere bestemmingsplannen. Door het ontwikkelen van één nieuw bestemmingsplan per kern worden de regels en (afdoenings)procedures hetzelfde en een stuk duidelijker en eenvoudiger.

Bestemmingsplan
In een bestemmingsplan wordt het gebruik van gronden en opstallen geregeld. Het bestemmingsplan beschrijft wat er met de ruimte in een bepaalde dorpskern of gebied mag gebeuren. Het plan geeft bijvoorbeeld aan waar winkels, horeca of bedrijven gevestigd mogen worden, maar ook waar uitsluitend mag worden gewoond. Daarnaast bevat een bestemmingsplan regels over de maximale hoogte en breedte van bijvoorbeeld woningen en andere gebouwen. Een bestemmingsplan is wettelijk bindend voor iedereen.

Informatiebijeenkomsten
Om bewoners en andere belangstellenden vroegtijdig te informeren en te betrekken bij het ontwikkelen van de nieuwe bestemmingsplannen organiseert de gemeente Meerssen twee informatiebijeenkomsten. Het gemeentebestuur nodigt u uit hierbij aanwezig te zijn.

Bestemmingsplan Geulle (inclusief Brommelen / Moorveld) Informatieavond: maandag 11 juni 2007, aanvang 19.30 uur. Locatie: Gemeenschapshuis De Kleiaove, Kleivelderweg 7 in Geulle.

Bestemmingsplan Ulestraten (incl. Schietecoven)
Informatieavond: dinsdag 12 juni 2007, aanvang 19.30 uur. Locatie: Gemeenschapshuis D'n Huppel, Dorpstraat 1 in Ulestraten.

Tijdens de informatiebijeenkomsten worden de inventarisatiekaarten van de betreffende gebieden gepresenteerd en worden de ruimtelijke facetten van de gebieden besproken. Daarnaast krijgt u een toelichting op het achterliggende beleid en de gemaakte keuzes. Uiteraard krijgt u alle gelegenheid vragen te stellen.

Kaarten plangebieden op www.meerssen.nl
Op de gemeentelijke website www.meerssen.nl kunt u de kaarten van (de begrenzing van) beide plangebieden raadplegen. Als u niet over internet beschikt, kunt u contact opnemen met projectleider mevrouw ir. Renée Kuppers, tel. 043-3661705, of de heer Bert Reijnders, 043-3661692 (in de ochtenduren).

Bedrijfsinventarisatie
In de komende weken worden de agrarische en niet-agrarische bedrijven die binnen de plangebieden liggen geïnventariseerd. Valt uw bedrijf binnen een van beide plangebieden en heeft u op 11 juni aanstaande nog géén inventarisatieformulier ontvangen, dan wordt u vriendelijk gevraagd dit zo spoedig mogelijk door te geven. U ontvangt dan alsnog een formulier. Aan de hand van de uitkomsten van deze bedrijfsinventarisatie en de resultaten van de informatiebijeenkomsten wordt een begin gemaakt met het opstellen van een voorontwerpbestemmingsplan. Uiteraard krijgt u in het vervolgtraject meerdere malen de gelegenheid uw mening kenbaar te maken.