Gemeente Almelo

Werkzaamheden Dijkstraat

8 juni 2007 - Er wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de Dijkstraat en de Parallelweg. De werkzaamheden starten in de week van 11 juni 2007 en duren circa zes weken, afhankelijk van de voortgang en de weersomstandigheden.

Wat en waarom
De weg is bedoeld om het ROC, de ondergrondse fietsenstalling van het ROC en het kinderdagverblijf op de openbare weg aan te sluiten. Het gebied aan de westkant van het station, waaronder het Almelineterrein, wordt opnieuw ingericht. De aan te leggen weg past in de ontwikkelingsvisie voor dit gebied. Er wordt riolering, asfaltverharding en een trottoir aangelegd. Dit zal in de toekomstige situatie de Nieuwe Dijkstraat worden.

Wanneer/ Tijdsduur
De werkzaamheden starten op 11 juni 2007 aan de zijde van de Parallelweg. Vanaf 9 juli wordt het asfalt aangebracht. Om het werk voor de bouwvakantie af te krijgen, word de weg ter hoogte van huisnrs 31 en 33 van dinsdag 12 juni t/m vrijdag 22 juni afgesloten.

Gevolgen voor het verkeer
In de week van 18 juni wordt het nieuwe riool op het bestaande riool in de Dijkstraat aangesloten. Ter hoogte van de huisnummers 31 en 33 zal de weg tijdelijk enkele dagen afgesloten zijn voor verkeer. De overige delen van de Dijkstraat blijven bereikbaar via de Perenstraat en Kersenstraat.

Contact
Heeft u vragen over het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van de Gemeente Almelo, de heer J. Immerman op telefoonnummer 06 53291052.