Gemeente Middelburg

Persbericht 8 juni 2007

Project Koos de Vuilnisman wordt afgesloten

Maandag 11 juni wonen burgemeester Koos Schouwenaar en wethouder Huub van Klinken (Milieu) op de cbs de Wilgenhof aan de Torenhofstraat gedeeltelijk de laatste milieules van Koos de Vuilnisman. Hiermee wordt een officieel tintje gegeven aan de afsluiting van dit project. Zij zullen tussen 10.00 en 11.00 uur aanwezig zijn.

Om aandacht te vragen voor het zwerfvuil in de Middelburgse straten en parken heeft de gemeente Middelburg opdracht gegeven aan Theodoor Braaksma, alias Koos de Vuilnisman, van Natuur Avontuur om op de Middelburgse basisscholen afval- en recyclingles te geven. Het is de bedoeling de kinderen op een positieve wijze het afvalprobleem in de scholen, thuis en woonomgeving op een creatieve manier aan te pakken.

Vanaf april heeft Koos de Vuilnisman de bovenbouw van de Middelburgse basisscholen bezocht. Hij gebruikt talloze voorbeelmaterialen, lesbrieven en leskisten en ander gerelateerd materiaal van het MIC-MEC Walcheren. Tijdens de lessen maken de kinderen, net als in het echt, apparaten gereed voor recycling. Ook laat Koos zien dat hiervan onder andere kunst wordt gemaakt, want hij zegt: Afval is grondstof.


Noot voor de redactie;