Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 08-06-2007

Structureler zicht op TBSers en zedendelinquenten

UTRECHT - Politie Utrecht en de Reclasseringsorganisatie gaan structureel informatie uitwisselen over TBSers en zedendelinquenten. Beide organisaties kunnen hierdoor hun taak beter uitvoeren.

Op 11 juni tekenen Politie Utrecht en de Reclasseringsorganisatie (Reclassering Nederland, Leger des Heils en Centrum Maliebaan) het convenant Informatie-uitwisseling tbs-gestelden en zedendelinquenten. Hierin staan duidelijke afspraken over informatie-uitwisseling over TBSers en zedendelinquenten die in de regio Utrecht wonen of gaan wonen na detentie of verlof. Het gaat om TBS-gestelden en zedendelinquenten met een verplicht reclasseringscontact. Dit zijn er ongeveer 100 in deze regio. De ondertekening gebeurt door plaatsvervangend korpschef Miriam Barendse van de Politie Utrecht, regiomanager Bert de Neef van Reclassering Nederland en vindt plaats op maandag 11 juni tussen 13.15 uur en 14.00 uur op de Bergstraat 58 te Utrecht (Woutzicht).

Wijkchefs en zedenrechercheurs krijgen in het vervolg exact te horen welke tbs-ers en zedendelinquenten in deze regio zijn gevestigd of zich zullen vestigen. Hierdoor kan de politie anticiperen op mogelijke problemen rond deze mensen in de wijk. Ook kan zij wanneer een persoon uit deze groep in aanraking komt met de politie - relevante informatie aan de reclassering doorgeven. Wanneer nodig kan zij in overleg met de reclassering deze mensen gericht controleren op hun voorwaarden.

Binnen de reclassering is het controleren van het toezicht een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de uitvoering. Daarom zijn Reclassering Nederland, Leger des Heils en Centrum Maliebaan gebaat bij een aanspreekpunt bij de politie om die taak zo beter te kunnen uitoefenen.


--- noot voor de redactie/