Doe mee met de 'Kinderen eerst' fotowedstrijd 08 juni 2007, Den Haag - Zoals ieder jaar houdt Unicef ook dit jaar weer een fotowedstrijd. En omdat het Verdrag voor de Rechten van het Kind dit jaar 18 jaar bestaat, en daarmee 'volwassen' wordt, is besloten een van de kinderrechten als thema voor de wedstrijd te nemen: Het Recht op spel en ontspanning.

De winnende foto van vorig jaar door Marjolein Beumer

De winnende foto van vorig jaar door Marjolein Beumer

Ieder kind heeft recht om te spelen. Of het nu binnen achter de pc is, of buiten op een braakliggend terrein. Kinderen moeten de gelegenheid hebben om te ontspannen, om bij te komen van alle indrukken en lessen.

"Heerlijk onbevangen"
Vorig jaar werd dit recht al goed in beeld gebracht door prijswinnaar Marjolein Beumer. Ze legde een moddergevecht vast tussen haar twee dochters. De jury schreef daarover: "Heerlijk onbevangen. Deze foto symboliseert de vrijheid die kinderen in Nederland hebben, de tijd om te spelen en de luxe om vies te worden om daarna met voldoende water schoon geschrobd te worden. Kortom een voorbeeld voor hoe het voor alle kinderen in de wereld zou moeten zijn, en daarom de winnaar."

Zoveel plezier zouden alle kinderen moeten hebben. Ga daarom op pad en maak een foto van uw eigen (klein)kind, buurkinderen of kinderen die u tegenkomt, waarbij het recht op spel en ontspanning van toepassing is. Stuur de foto, voorzien van fotobijschrift, uitleg, naam, adres en telefoonnummer op vóór 15 september 2007.

U kunt de foto op twee manieren aanleveren:
- digitaal (formaat 1.700 x 2.500 ofwel 15 x 21 cm, resolutie 300 dpi, jpeg)

- origineel (formaat 13 x 18 cm).

Prijzen
De winnende foto's worden gepubliceerd in het winternummer van 'Kinderen eerst!' en op www.unicef.nl. De beste inzending ontvangt een ingelijste originele foto van een Unicef-fotograaf. Drie andere inzendingen krijgen een eervolle vermelding en ontvangen de Unicef-agenda voor 2008 vol kleurrijke foto's.

Stuur uw inzending naar: Unicef Nederland, t.a.v. Karin Vermeulen/Fotowedstrijd, Postbus 30603, 2500 GP Den Haag, of mail uw foto naar: fotowedstrijd@unicef.nl

De ingezonden foto's worden niet teruggestuurd.

Bekijk de winnende foto's van vorig jaar