Gemeente Spijkenisse


Stemmen voor Architectuurprijs Spijkenisse tot 20 juni

11 juni 2007

Er is al veel gestemd voor de architectuurprijs van Spijkenisse. Vooral via internet brengen mensen massaal hun stem uit.

Stemmen is mogelijk tot woensdag 20 juni 2007. Dit kan onder andere via de website www.spijkenisse.nl In het stadhuis staat een expositie met de foto's van de nominaties. Er liggen stemfolders met stemkaarten. Voor de stemkaart staat een stembus klaar. Tevens is het mogelijk de stemkaart gratis op te sturen. Ook in de bibliotheek, het Centrum van de Kunsten en tijdelijke theater De Stoep is de brochure met stemkaart af te halen.

Men kan een keuze maken uit één van de volgende gebouwen:
* City Plaza van RPHS-architecten met als opdrachtgevers Maasdelta en De Leeuw van Putten

* Woningbouw Staalmeesters van Van Aken Architectuur met als opdrachtgever Stam + de Koning

* Hospice De Waterlelie van Alsemgeest & Westerwoudt Architecten BV met als opdrachtgever Stichting Hospice VPR.
* Woonzorgcomplex Herman Gortenhof van architectbureau DeZwarteHond met als opdrachtgever Maasdelta

* Woningen aan de M. van Nispenstraat/W. Plokkerstraat van architectbureau Rijnvos & Voorwinde Architecten BV met als opdrachtgever Mabon BV.

Na 20 juni kan men niet meer stemmen. Op zaterdagmiddag 23 juni de landelijke Dag van de Architectuur is in het stadhuis een feestelijke bijeenkomst waar het winnende gebouw bekend wordt gemaakt.

De ontwerper van het winnende gebouw ontvangt uit handen van wethouder Christel Mourik de prijs in de vorm van een prachtig kunstwerk. Interne links
Vijf nominaties Architectuurprijs Spijkenisse 2007