Ingezonden persbericht


Trend Micro OfficeScan 8.0 met nieuwe Web Reputation-technologie biedt waterdichte bescherming

Innovatieve technologie beschermt ook laptops buiten het bedrijfsnetwerk

Hilversum, 11 juni 2007 - Trend Micro (TSE: 4704) introduceert de nieuwste versie van zijn beveiligingsoplossing voor bedrijfsdesktops: Trend Micro OfficeScan 8.0. Dit is de eerste oplossing met de nieuwe Web Reputation-technologie. Daarnaast is OfficeScan 8.0 de enige beveiligingsoplossing voor bedrijfsdesktops, die gecertificeerd is voor Microsoft Windows Vista. De oplossing gebruikt Web Security Rating- en verbeterde antispywaretechnologie waardoor pc's nog beter beschermd zijn tegen webbedreigingen.

Trend Micro OfficeScan 8.0 biedt bedrijven een krachtige beveiligingslaag die beschermt tegen verschillende soorten malware, zoals file-gebaseerde malware, spyware, virussen, rootkits en pogingen om het netwerk te hacken. OfficeScan 8.0 beschermt ook mobiele apparatuur die buiten het bedrijfsnetwerk met internet verbonden is, bijvoorbeeld op vliegvelden, in hotels of in cafés. Dit dankzij de nieuwe Web Threat Protection-technologie waarmee OfficeScan is uitgerust. Deze technologie voorkomt dat pc's verbinding maken met schadelijke websites door de reputatie van DNS-domeinen continu te evalueren.

Trend Micro OfficeScan is recentelijk door Microsoft gecertificeerd voor Windows Vista. Dit onderstreept de inzet van Trend Micro om ook bedrijven die van plan zijn Vista uit te rollen, optimale bescherming te bieden.

"Steeds meer bedrijven gebruiken mobiele apparatuur en veel grote bedrijven beschikken inmiddels over meer laptops dan desktops. De combinatie van grotere mobiliteit en geavanceerder malware die slim gebruikmaakt van het internet, vraagt om een andere beveiligingsaanpak voor bedrijfshardware", zegt Max Cheng, General Manager Trend Micro Enterprise Business Operations. "OfficeScan 8.0 beveiligt apparatuur ook buiten het bedrijfsnetwerk. Op deze manier biedt Trend Micro bedrijven een dynamische en innovatieve beschermingsoplossing tegen webbedreigingen."

Het succesvol beveiligen van bedrijfsapparatuur kan een behoorlijke opgave zijn, vooral wanneer het gaat om een groot aantal clients. Trend Micro heeft hier rekening mee gehouden en een uitbreidbare plug-in architectuur ontwikkeld. Bij een uitbreiding van het bedrijfsnetwerk zijn de nieuwe clients eenvoudig en snel uit te rusten met OfficeScan. Systeembeheerders hoeven OfficeScan niet apart op elke client te installeren, maar kunnen in één keer alle pc's hiervan voorzien. Op deze manier blijft het volledige bedrijfsnetwerk altijd uitstekend beveiligd.

OfficeScan is een belangrijk onderdeel van de Trend Micro Enterprise Protection Strategy. Hierbij combineert het bedrijf OfficeScan met beveiligingsoplossingen op andere netwerklagen. Het resultaat is een waterdichte, gelaagde beveiliging tegen complexe aanvallen via internet en e-mail. Op deze manier biedt Trend Micro Enterprise Protection Strategy een uitgebreide en gelaagde bescherming van netwerken: van de gateway tot aan het eindpunt. Grote bedrijven profiteren hiermee van complete effectieve beveiliging. Bovendien zijn alle onderdelen van deze gelaagde beveiliging centraal te beheren via Trend Micro Control Manager. Dit resulteert in een perfect gecoördineerde verdediging tegen netwerk- en internetbedreigingen.

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.