Wim Kooijman nieuwe voorzitter NVP

11.06.2007 / 10:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nvp

Nvp

WIM KOOIJMAN NIEUWE VOORZITTER NVP

De Algemene Leden Vergadering van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) heeft op 7 juni 2007 Wim Kooijman benoemd tot haar nieuwe voorzitter.

Wim Kooijman (57) werkte eerder bij de Postcheque- en Girodienst, uitgeverij Kluwer, Firet en cateraar Sodexho. Sinds 1997 is hij directeur P&O bij KLM. Lezers van IntermediairPW kozen hem in 2004 tot een van de meest invloedrijke P&O'ers van Nederland. Zijn belangstelling is, naast sociaal beleid in ondernemingen, vooral gericht op arbeidsverhoudingen in Nederland en speciaal de positie van de OR daarin. Hij publiceerde verschillende artikelen rond deze thema's.
Kooijman is sinds de start van zijn loopbaan lid van de NVP en was eerder bestuurlijk actief in de afdeling Overijssel, als lid van de (inmiddels opgeheven) Ledenraad en de laatste jaren als lid van de Raad van Advies. 'Ik voel me thuis in de club vanwege mijn liefde voor het HR-vak. We zijn professionals onder elkaar.' Wim Kooijman neemt de rol van voorzitter over van Kees Blokland (directeur HR NS) die na drie jaar voorzitterschap aftreedt.
'Ik stap op een goed rijdende trein. Er ligt een prima strategisch plan voor de komende tijd. Ik zie de uitdaging in het verder vormgeven van een overkoepelende 'approach'. Voor mij is de essentie van HR om, in dialoog met management en werknemers, wenselijk gedrag te produceren in het verlengde van waar het bedrijf heen wil. Niet roepend vanuit een adviesrol, maar met de voeten in de klei.'

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling is hét netwerk voor P&O-professionals die zich bezighouden met onderwerpen als HR Strategie, arbeidsverhoudingen, werving & selectie, beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden en opleidingsplannen. De vereniging is vraagbaak en kenniscentrum voor P&O-professionals. De NVP biedt een breed netwerk aan contacten en houdt haar leden up-to-date over de veranderende eisen die gesteld worden aan P&O'ers en over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast organiseert de NVP congressen, workshops en cursussen, themabijeenkomsten en werkbezoeken. De NVP telt op dit moment 5400 leden.