Partij van de Arbeid

Den Haag, 11 juni 2007

Vragen van de leden Roefs en Smeets (beiden PvdA) aan de ministers van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en Economische Zaken

over milieuzones


1. Bent u bekend met het artikel 'Milieuzones zetten hek om stad' (1]
2. Klopt het dat gemeenten die het convenant hebben ondertekend niet zondermeer kunnen overgaan tot zone-invoering?
3. Bent u het eens met de uitspraak dat niet alle gemeenten het stappenplan volgen en oa. de stap om samen met brancheorganisaties te kijken naar alternatieven kennelijk overgeslagen. Zo nee, waarom niet?
4. Wat is het standpunt van de Commissie Stedelijke Distributie over de huidige ontwikkelingen in de diverse pilot-gemeenten?
5. Staan de grote verschillen in regelgeving tussen de tien convenant-steden niet op gespannen voet met de oproep van de Commissie Stedelijke Distributie om de milieuzones op elkaar af te stemmen? Zo nee, waarom niet?
6. In uw beantwoording op eerdere schriftelijke vragen van het lid Duyvendak over retrofit-roetfilters en milieuzones (Handelingen 1365) zei u toe naar uniforme toegangseisen tussen gemeenten te streven. Welke stappen heeft u hiervoor ondernomen en gaat u nog ondernemen?
7. Welke gevolgen heeft de gehanteerde procedure voor (toeleveranciers van) winkels in de binnenstad en de ambulante handel?
8. Waarom wordt geen overgangstermijn gehanteerd, zodat ondernemers zonder negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering aan de normen in het convenant kunnen voldoen?

(1] Bron: Trouw, 22 mei 2007