Verstandelijk gehandicapten 2daagse gestart
11.06.2007 / 09:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Prokkel

Prokkel

Verstandelijk gehandicapten 2daagse gestart

Breng uw stem uit op het Geboorteschilderij voor Prinses Ariane

Oudewater, 11 juni 2007- Samen met een aantal verstandelijk gehandicapte kunstenaars, vertegenwoordigers van acht verschillende organisaties gehandicapten organisaties en tal van andere belangstellingen is de het startsein gegeven voor de eerste Verstandelijk gehandicapten 2daagse. Onder de fantasienaam Prokkel is het initiatief gelanceerd op 8 juni in Hotel Restaurant Abrona in Oudewater. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder. Dat kan individueel, maar ook bedrijven, buurten, fondsen, verenigingen of instellingen kunnen prokkelen. Prokkelen verkleint de afstand tot en vergroot de kennis over mensen met een verstandelijke beperking bij publiek en politiek.
Om deze eerste Prokkel onder de aandacht te brengen, hebben meer dan honderd mensen met een verstandelijke handicap een schilderij gemaakt, daarbij geïnspireerd door de recente geboorte van Prinses Ariane. Van 8 tot 25 juni kan het publiek via de website www.prokkel.nl zijn stem uitbrengen op het mooiste werk. Het winnende schilderij wordt op 10 juli op Paleis Noordeinde aangeboden aan de particulier secretaris van Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander.
De komende tijd zullen overal in het land lokale initiatieven verrijzen, opdat in juni 2008 twee dagen lang maximaal geprokkeld zal kunnen worden op het gebied van sport, kunst en educatie. Want een prokkel is niet zozeer een cadeau voor een ander. Een prokkel geef je jezelf.
Doe mee en prokkel uw nieuwsgierigheid! Kijk op www.prokkel.nl en breng meteen uw stem uit.