Politie Groningen

Maandag 11 juni 2007

Provincie Groningen, 11-06-2007

Glimmen: dronken tegen de vlakte

Politie en ambulance personeel hadden zondagmiddag de handenvol aan een 41-jarige uit Groningen afkomstige bromfietser. De man was op de Rijkstraatweg in Glimmen vermoedelijke door alcoholgebruik met zijn tweewieler fors onderuit gegaan. Vanwege mogelijk nekletsel moest de man per ambulance worden afgevoerd. Het slachtoffer gedroeg zich daarbij uiterst vervelend naar de hulpverleners. Eenmaal in het ziekenhuis gearriveerd, wilde de Stadjer zich niet laten behandelen. Hij werd wegens rijden onder invloed aangehouden. De ademanalyse leverde een uitslag van bijna 2,8 promille op. Behalve voor het rijden onder invloed wordt proces verbaal opgemaakt wegens rijden zonder helm en voor het niet verzekerd hebben van de brommer.

Groningen: diefstal snel opgelost

De diefstal van een miniquat, een minibike en een fiets uit een schuur aan de Marjoleinstraat in Groningen, kon zondagmiddag snel worden opgelost. Een omwonende wist de politie te vertellen dat zij kort ervoor drie jongens aan de deur had gehad die naar een bepaald adres vroegen, naar later bleek de locatie van de diefstal. Een andere getuige had iemand met een opvallend shirt aan met de minibike zien lopen. De gedupeerde wist bovendien dat hij een kennis wel eens over zijn minimotor en de vierwieler had verteld. Alle informatie bij elkaar leidde naar het ouderlijk huis van een 13-jarige knaap aan de Concordiastraat. Hij bekende dat hij met nog twee vriendjes de diefstal had gepleegd. De buit kon worden teruggegeven.

Haren: motor tegen vangrail

Een tot nu toe onbekende bestuurder van een grijze Saab personenwagen sneed zondagmiddag op de A28 bij Haren een motorrijder dusdanig dat deze ten val kwam. De motorfiets, met daarachter een aanhanger, klapte tegen de vangrail en kwam enkele tientallen meters verderop tot stilstand. De veroorzaker reed zonder te stoppen verder. De motorrijder, een 56-jarige inwoner van Groningen, liep letsel aan zijn hand op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het ongeluk gebeurde op het gedeelte waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Waarom de automobilist de motorrijder in de problemen bracht, is onbekend. Door het ongeluk vormde zich gedurende anderhalf uur een lange file op de autosnelweg. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.

Blauwestad: watercontrole

De politie heeft zondag op het Oldambtmeer in de Blauwestad een bootsurveillance gehouden. Hierbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven: geen vaarbewijs, geen brandblusser aan boord, geen reddingsvesten aan boord, 40 km/uur te snel gevaren. Daarnaast zijn diverse schippers gewaarschuwd.

Stadskanaal: fietsendief aangehouden

De politie heeft zondagavond een 37-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De politie kreeg een melding van diefstal van een fiets aan de Gelderselaan. Korte tijd daarvoor hadden agenten een man met een fiets op zijn rug op een vouwfiets zien fietsen en een woning in zien gaan. De gestolen fiets bleek voor de bewuste woning te zijn. De man is aangehouden en ingesloten.

Veendam: visserijcontrole

De politie heeft zondagnacht twee vissers bekeurd. De twee Veendammers (19 jaar) konden geen vispas tonen en krijgen bovendien proces-verbaal voor nachtvissen. Ze moesten hun visactiviteiten terstond beëindigen.

Appingedam: snelheidscontrole

De politie heeft zondag op de N989 bij Appingedam een
snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 358, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

Een 21-jarige automobilist uit Aduard moest zondagmiddag zijn rijbewijs inlveren. De man reed met een snelheid van 135 km/uur over de Sietse Veldstraweg in Den Ham. De maximum toegestane snelheid is hier 80 km/uur. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd.

Op de A7 bij Leek werd zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Groningen. Hij werd geklokt op een snelheid van 172 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 120 km/uur is.

Eveneens op de A7, maar dan ter hoogte van Zuidbroek, werd het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobiliste uit Sappemeer. De vrouw reed met een snelheid van 147 km/uur, terwijl de maximum snelheid daar tijdelijk 90 km/uur is. Bovendien overschreed ze een doorgetrokken streep.

De politie heeft op de Frijtumerweg in Niehove het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn. De man bleek bij controle onder invloed van 2,2 promille alcohol. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd. De auto is bij het politiebureau gestald.

Een 26-jarige inwoner van Noordbroek raakte zondagavond zijn rijbewijs kwijt. De automobilist werd door de politie betrapt toen hij op de Winsumerweg de snelheidslimiet van 80 km. per uur met 52 kilometer overschreed. De man kon ter plekke zijn rijbewijs aan de agenten afstaan.