Politie Haaglanden

Persberichten 11 juni

Haaglanden, 11-06-2007

Overval op boekhandel
Den Haag - Een nog onbekende man beroofde maandag 11 juni rond 07.00 uur een boekhandel aan de Laan van Meerdervoort. De medewerkster had net de winkel geopend toen de verdachte binnenkwam. Hij schoot de verdachte in haar hand en verliet de winkel zonder buit. De GGD vervoerde de medewerkster naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak. Was u getuige van deze overval? Belt u dan met de recherche van politiebureau Scheveningen via: 0900 - 8844.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof op zaterdag 9 juni om 05.00 uur. Een 18-jarige Hagenaar liep in de Elandstrandstraat in de richting van het Piet Heinplein toen hij werd aangeroepen. Op het moment dat de man zich omdraaide kreeg hij een vuistslag in het gezicht waarbij iemand riep: Geef mij je telefoon. Hierna kreeg de man meerdere klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer verloor vervolgens zijn bewustzijn en werd door de politie bewusteloos aangetroffen op de hoek Elandstraat en de Tollensstraat. De man werd voor nader onderzoek opgenomen in een ziekenhuis en heeft onder meer een hersenschudding en een scheur in de schedel. Volgens het slachtoffer waren er mogelijk drie mannen betrokken bij de straatroof werd gebroken. Van een van de mannen is een signalement bekend. Het gaat om een blanke man, leeftijd 16 jaar met licht blonde stekeltjes van circa 5 cm met gel Weggenomen werd zijn koptelefoon. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Karnebeek via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-700.

Op de vlucht aangereden
Den Haag - Een 20-jarige man uit Alphen aan de Rijn probeerde zondagmiddag 10 juni aan de politie te ontsnappen, maar werd daarbij aangereden door een automobiliste uit Den Haag. De Alphenaar werd op de Binckhorstlaan gecontroleerd door de politie. Tijdens deze controle bleek dat de Alphenaar niet was teruggekeerd van proefverlof en terug naar de gevangenis moest. De man wilde dit niet en rende weg. Hij stak zonder uit te kijken de Binckhorstlaan over. Op dat moment reed daar een 37-jarige automobiliste uit Nieuw-Vennep. Zij kon de man niet ontwijken en reed hem aan. De Alphenaar krabbelde daarna overeind en rende opnieuw weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Hij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Na behandeling werd hij overgebracht naar de arrestantenbewaarplaats in Delft.

Verkeerscontrole
Den Haag - Bij een verkeerscontrole op de Zichtenburglaan zijn zondagavond 10 juni in totaal 300 voertuigen gecontroleerd. Er werden 32 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een kind niet vervoeren in een kinderbeveiligingssysteem, het niet dragen van de autogordel (9), geen verzekering (2), geen of verlopen APK (4), geen kentekenbewijs (7) en geen rijbewijs bij zich hebben (9). Alle 300 bestuurders moesten een blaastest ondergaan, niemand was onder invloed.

Rijbewijs kwijt na snelle rit over Benoordenhoutseweg Den Haag - Politieagenten hebben zondag 10 juni een 24-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden omdat de man met 104 km/uur over de Benoordenhoutseweg reed. Omdat de man de toegestane snelheid met meer dan 50 km/uur heeft overschreden, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Boze buurtbewoners houden twee mannen aan
Den Haag - Na een melding van een grote vechtpartij gaan politieagenten zondag 10 juni rond 23.15 uur naar de Dirk Hoogenraadstraat. Daar treffen ze een groep buurtbewoners aan. De buurt heeft twee Haagse mannen van 22 en 23 jaar aangehouden omdat het tweetal tegen geparkeerde auto's geschopt had en over auto's heen was gelopen. Volgens de buurtbewoners deden zij dit vaker, daarom hebben de bewoners de twee nu aangehouden. De politieagenten hebben de twee arrestanten meegenomen naar het politiebureau om daar verder uit te zoeken wat er gebeurd is.

Rijbewijs kwijt na snelle rit over Benoordenhoutseweg Den Haag - Politieagenten hebben zondag 10 juni een 24-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden omdat de man met 104 km/uur over de Benoordenhoutseweg reed. Omdat de man de toegestane snelheid met meer dan 50 km/uur heeft overschreden, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Minderjarigen naar Halt
Pijnacker-Nootdorp Twee jongens (12) uit Pijnacker-Nootdorp kregen zondag 10 juni om 13.00 uur een Halt-verwijzing. De twee jongens liepen met een fiets te slepen die ze hadden meegenomen vanaf station Pijnacker Zuid. De fiets was echter niet van de jongens zelf. Beiden jongeren kregen na overleg met hun ouders een Halt-verwijzing.

Alcoholcontrole bij Sport & Spel
Midden Delfland - Zes automobilisten liepen op vrijdag 8 juni tegen de lamp en kregen een bekeuring, omdat zij teveel gedronken hadden. Twee van hen zijn beginnend bestuurder. Politie Haaglanden hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole op de Oude Veiling in Maasland. In deze gemeente vond het evenement Sport & Spel plaats. Er werden 450 bestuurders gecontroleerd.
Alcoholgebruik is direct van invloed op de rijvaardigheid, daarom controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het rijden onder invloed. Ook tijdens en na de diverse zomerfeesten in de gemeenten Westland en Midden-Delfland zijn alcoholcontroles gepland. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ug/l ( = 0,5 promille), voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ug/l (= 0,2 promille).

Jongeren verdacht van vernielen bus
Pijnacker - Nootdorp De politie hield zondag 10 juni om 19.00 uur drie jongeren van 15-17 jaar aan. De jongeren worden verdacht van het vernielen van een bank in een bus van Connexion aan de s-Gravenweg. De chauffeur zag dat de jongens in de bus aan het rommelen waren met een mes en waarschuwde de politie die de jongeren aanhield. In de bus was een bank met een mes kapot gesneden. De politie onderzoekt de zaak.

Tarzan achterhaalt inbreker
Delft Diensthond Tarzan achterhaalde zondag 10 juni om 19.30 uur in een school aan de Colijnlaan een inbreker. In de Laurentiusschool ging het inbraakalarm af waarna de politie een onderzoek instelde. De agenten zagen door de school een man rennen die zich trachtte te verstoppen. Aangezien de man niet op aanroepen te voorschijn kwam, werd diensthond Tarzan ingezet. Na een korte speurtocht door de school wist Tarzan de man echter op te sporen. De 32-jarige verdachte uit Delft werd daarbij in zijn been gebeten. Nadat de man was behandeld aan zijn verwondingen werd hij ingesloten voor verhoor. In de school stonden diverse laptops en een dvd-recorder klaar om meegenomen te worden.

Fietsendief vernielt cel
Delft - Surveillerende agenten hoorden zondag 10 juni rond 14.45 uur een 74-jarige vrouw uit Rotterdam, Houdt de dief roepen. Zij zagen een 21-jarige Hagenaar hard aan komen rijden op een fiets. Hij fietste op de Voldersgracht recht in de armen van de agenten. Hij bleek vlak daarvoor de fiets van de vrouw gestolen te hebben op de Markt. De verdachte werd ingesloten aan het politiebureau en raakte zo over zijn toeren dat hij zijn cel vernielde. Hij bekende de diefstal en hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Jeugdige winkeldief aangehouden
Zoetermeer De politie hield zondag 10 juni om 12.50 uur een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aan. De jongen nam bij een winkel aan de Van Leeuwenhoeklaan een pakje snoepjes weg en rende de winkel uit. Hierbij verloor hij echter zijn tas. Toen de jongen korte tijd later zijn tas kwam halen werd hij alsnog aangehouden. Na overleg met zijn ouders krijgt de jongen een Halt-verwijzing.