Ingezonden persbericht


F5 opgenomen in leiderskwadrant van Application Delivery-markt

Leiderspositie vanwege complete visie en vermogen die te vertalen naar praktijk

Schiphol-Rijk, 11 juni 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), marktleider in Application Delivery Networking, is door Gartner opgenomen in het leiderskwadrant van de Application Delivery-markt. Dit meldt het Gartner-rapport over Application Delivery-producten in het tweede kwartaal van 2007. Volgens Gartner geeft een leider de markt richting door nieuwe functionaliteiten te introduceren en de markt te doordringen van het belang hiervan. Gartner verwacht dat een leider zijn marktaandeel voortdurend vergroot of de markt als geheel een impuls geeft. Bovendien kennen steeds meer bedrijven de oplossingen van een leider. Een vereiste voor de kwalificatie van leider in dit kwadrant is voorts expertise op het vlak van complexe datacenterapplicaties.

Het rapport meldt dat organisaties Application Delivery-producten gebruiken om de betrouwbaarheid, de eindgebruikersprestaties en de beveiliging van uiteenlopende bedrijfsapplicaties te verbeteren en om datacenter-resources beter te benutten. Verder kenmerken volgens Gartner innovatie en dynamiek de markt voor Application Delivery via netwerken. Het rapport concludeert dat leveranciers met een focus op het oplossen van gangbare applicatieproblemen bij bedrijven, zoals F5 Networks dat in praktijk brengt, inmiddels grote spelers zijn geworden.

"Voor de meeste organisaties staan of vallen de bedrijfsresultaten met de prestaties van bedrijfsapplicaties", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Klanten schakelen ons in om een antwoord te bieden op complexe vraagstukken over de prestaties van bedrijfskritische applicaties. Ze vertrouwen op F5 vanwege onze technologische capaciteiten, zoals ons TMOS-platform en iRules. Bovendien geven we onze klanten, partners en de markt een stimulans via innovaties als onze DevCentral- community. Het is aan deze complete benadering te danken dat Gartner ons in het leiderskwadrant plaatst."

Voor het complete rapport: http://kurl.nl?ECF

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.