KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

11-6-2007

Haalbaarheid doorsteek Oude Maasje bij Waalwijk onderzocht (regio Brabant)

Al jaren pleit het Watersportverbond voor de doorsteek van het Oude Maasje bij Waalwijk. Het Oude Maasje loopt parallel aan de Bergse Maas, staat aan de westkant in open verbinding met die Bergse Maas, maar loopt aan de oostzijde dood. Een dijk belemmert de doorvaart tussen het Oude Maasje via de haven van Waalwijk naar de rest van de Bergse Maas. Door het maken van een doorsteek (en het opknappen van het Oude Maasje) zou een nieuwe aantrekkelijke rondvaarmogelijkheid ontstaan, maar komt er ook voor de doorgaande toervaarder een aardig alternatief voor het wat saaie stuk over de Bergse Maas. Voor de jachthavens in Waalwijk en langs het Oude Maasje zou dat natuurlijk een enorme impuls zijn.

Het realiseren van zon doorsteek is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het Watersportverbond is echter blij dat de haalbaarheid onlangs is onderzocht. Conclusie van het onderzoek, uitgevoerd door Oranjewoud, is dat het realiseren van een doorsteek in ieder geval in technische zin mogelijk is.

Afhankelijk van de gekozen variant is het echter een forse
investering. Of daar geld voor gevonden kan worden is nog onzeker. Er zal dus nog wel wat water door de Bergse Maas gaan, voordat er meer duidelijkheid is of de spa de dijk in kan!

E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl