Persbericht

HP introduceert milieuvriendelijke zakelijke desktop met extreem lange levenscyclus van vijf jaar

UTRECHT, 11 juni 2007 - HP introduceert vandaag haar nieuwe rp5700 Long Lifecycle Business Desktop PC. De desktop is energiezuinig en kosteneffectief door de lage gebruiks- en IT kwalificatiekosten gedurende zijn vijf jarige levenscyclus. Dit is onder zakelijke desktop pc's veruit de langste levenscyclus.

De rp5700 desktop is ontworpen met het oog op energiebesparing. Hij beschikt standaard over een stroomtoevoer met een rendement van 80 procent. Dat is tot 15 procent efficiënter dan normale stroomtoevoer. Hierdoor vermindert het totale energieverbruik en de hoeveelheid overtollige warmte die vrij komt bij gebruik.

De desktop voldoet aan een aantal belangrijke milieustandaarden. Hij is configureerbaar tot ENERGYSTAR® 4.0 en voldoet aan de eisen van het 80 Plus® programma. ENERGY STAR is een vrijwillig eco-label programma dat zich richt op het verschaffen van informatie aan consumenten over producten en energieverbruik. HP is de eerste grote PC fabrikant die een stroomtoevoer levert met een rendement van 80%; een belangrijk onderdeel van de nieuwe ENERGY STAR 4.0 eisen die 20 juli 2007 in werking zullen treden.

De rp5700 voldoet bovendien ruimschoots aan de richtlijnen van de RoHS Directive van de Europese Unie. Ook zal een IT ECO Declaratie (de Europesche Nordic country IT environmental declaration scheme) beschikbaar zijn voor de HP desktop PC.

"HP overtreft graag ieders verwachtingen door producten en diensten aan te bieden die gedurende hun volledige levenscyclus milieuvriendelijk zijn," zegt Kees Verton, Manager Catergories en Group Marketing Personal Systems Group, HP Nederland. "Vanwege de vijfjarige levenscyclus en het stabiele software image op de rp5700, is de gebruiker verzekerd van de aankoop van een milieuvriendelijk product tegen een scherpe prijs."

De nieuwe HP rp5700 desktop heeft een vijfjarige levenscyclus - de langste levenscyclus van alle zakelijke PC's in de markt. Gebruikers hoeven tussentijds geen platforms over te zetten of images te herbouwen, waardoor uiteindelijk ook minder dure software en hardware configuraties nodig zijn.

De HP rp5700 desktop is ontworpen voor de zakelijke gebruiker die werkzaam is in bijvoorbeeld de detailhandel, gezondheidszorg, bancaire wereld, manufacturing of distributie en waar langdurige stabiliteit van de IT omgeving belangrijk is. Het systeem heeft een small form factor design en is gebouwd om ook in een omgeving met hoge temperaturen tot 40 C° - tegenover een industrie gemiddelde van 35 C° - te kunnen presteren. Hierdoor is de desktop ideaal om te gebruiken in afgesloten ruimtes of kiosks.

Beschikbaarheid en prijzen
De HP rp5700 desktop is vanaf vandaag verkrijgbaar bij HP zelf of bij een geautoriseerde verkooppartner. De desktop is beschikbaar met een brede keuze aan technische features, zoals:


· Intel Core(TM) 2 Duo(1,2) Processors tot 2.13 GHz


· 4-GB(3) DDR2 Synch DRAM geheugen


· SATA hard drives van 250 GB(3,4)


· Keuze uit Microsoft Windows® VistaTM Business,(5) Windows XPTM of FreeDOS operating systemen(6)

Een middenklasse systeem dat voldoet aan de eisen van ENERGYSTAR® 4.0 en van 80 Plus® is verkrijgbaar voor ongeveer ¤1039.(7) Deze desktop beschikt tevens over een Intel Pentium Dual Core processor, 1GB geheugen, 160 GB hard disk, Super-Multi DVD optical device en Windows® VistaTM Business. Additionele configuraties zijn mogelijk vanaf ¤889.(6,7)

Voor meer informatie over HP's rp5700 desktop, gaat u naar www.hp.com/eur/desktops.

Over de IT Eco Declaratie
De IT ECO Declaration geeft informatie over het milieu in combinatie met bepaalde producten of productgroepen, opgesteld in een industry standard format. De verklaring is vrijwillig en wordt gecontroleerd door een derde partij. Het brengt een aantal criteria samen van andere eco-labels zoals German Blue Angel en Nordic Swan, maar ook eco-labels uit Korea, Japan en Taiwan. De verklaring beantwoordt de meest gestelde vragen van consumenten en vormt daarom een omvattende bron van gestandaardiseerde en vergelijkende productinformatie op het gebied van het milieu.

Meer informatie over de IT Eco Declarations van HP's producten is beschikbaar via: http://www.hp.com/hpinfo/globalcitizenship/environment/productdata/itecopersonal-c.html

Over HP
HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 97,1 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 30 april 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.

Noot aan de redactie: meer nieuws van HP, inclusief links naar RSS feeds, is beschikbaar via: www.hp.com/hpinfo/newsroom/.


1 To take advantage of the 64-bit processing capabilities of the Intel Core 2 Duo processor, this system requires a separately purchased 64-bit operating system and 64-bit software products. Given the wide range of software applications available, performance of a system including a 64-bit operating system will vary.


2 The Hyper-Threading feature is a new technology designed to improve performance of multi-threaded software products; please contact your software provider to determine software compatibility. Not all customers or software applications will benefit from the use of Hyper-Threading technology. Visit http://www.intel.com/info/hyperthreading/ for more information.


3 GB = 1 billion bytes. Actual formatted capacity is less. Up to 8GB is reserved for system recovery software.


4 Above 3 GB, all memory may not be available due to system resource requirements.


5 Certain Windows Vista product features require advanced or additional hardware. See www.microsoft.com/windowsvista/getready/ hardwarereqs.mspx and www.microsoft.com/windowsvista/getready/capable.mspx for details. Windows Vista Upgrade Advisor can help you determine which features of Windows Vista will run on your computer. To download the tool, visit www.windowsvista.com/upgradeadvisor.


6 Visit the HP web site or contact a local reseller for details.


7 Actual prices may vary

06/2007