Getronics PinkRoccade

implementatie Zorgleefplan

Nieuwegein, 11 juni 2007 Persbericht Getronics PinkRoccade helpt Vivium bij implementatie Zorgleefplan

Getronics PinkRoccade en zorggroep Vivium kondigen een samenwerkingsovereenkomst aan voor een instellingsbrede implementatie van het innovatieve ZorgLeefplan van deze grote zorgverlener in het Gooi.

Het ZorgLeefplan voorziet in het elektronisch vastleggen van persoonlijke zorg- en woonafspraken met de client waarmee volledig op maat ontwikkelde zorg- en woonvoorzieningen geboden worden. Het Zorgleefplan draagt bij aan het beter specificeren van de zorgvraag en het inzichtelijk maken van de zorghandelingen. Hiermee wordt bovendien meer inzicht verkregen in de zorgvraag en de op maat geleverde zorghandelingen.
---

Met de implementatie van het ZorgLeefplan is Vivium in staat de vraag van de cliënt helder in beeld te hebben en deze vraag tijdens het gehele primaire proces volgen. De daar aan gekoppelde bedrijfsprocessen dienen scherp gemonitord te worden ten behoeve van de bekostiging. Door het willen inspelen op de individuele cliëntenwensen, de groei van Vivium en de samenwerking met diverse partners wordt het verlenen van zorg en diensten steeds complexer. Ondersteunende middelen als een Elektronisch Cliënten dossier (ECD) en een ICT-partner als Getronics PinkRoccade die het proces tussen cliënt en zorgverlener begrijpt, zijn daarin onmisbaar.

Een eerste stap om dit mogelijk te maken is een migratie naar de Care Solution Suite van Getronics PinkRoccade die is ontwikkeld om zorgorganisaties te ondersteunen bij een prestatiegerichte en geïntegreerde bedrijfsvoering. Het stelt organisaties in staat altijd en overal toegang te hebben tot relevante informatie, waarmee zij hun dienstenaanbod beter kunnen afstemmen op de wens van de cliënt. Alles is er op gericht om de zorg en dienstverlening aan cliënten te optimaliseren. Daarnaast is het doel om de productiviteit van de medewerkers te verbeteren, de organisatie beter bestuurbaar te maken en te voldoen aan de informatieplicht richting andere partijen - zoals zorgkantoren, indicatiestellers en overheden.

In de toekomst zullen beide organisaties verder gezamenlijk de noodzakelijke ICT vernieuwingen ontwikkelen binnen de Care Solution Suite. De intentie om samen te ondernemen in de zorg, geeft beide partijen veel vertrouwen voor de toekomst. Getronics PinkRoccade is marktleider in de ontwikkeling en beheer van Electronische Patiënten Dossiers.