Urban Search and Rescue Team USAR.NL

Urban Search And Rescue Team, USAR

Classificatie "Heavy team"

11-06-2007

Afgelopen week heeft USAR.NL haar jaarlijkse grote oefening gehouden. Ditmaal werd er geoefend op het oefencentrum van de Technische Hilfswerke te Wesel in Duitsland en op het oefencentrum Crailo te Blaricum. Tijdens deze week heeft een 7-tal evaluatoren namens de Verenigde Naties de oefeningen bijgewoond om de inspanningen van USAR.NL te beoordelen in het licht van de classificatie voor een light, een medium of een heavy team.

Met trots kan ik u melden dat de VN de inspanningen van USAR.NL heeft beloond met de classificatie "heavy team". Dit komt er op neer dat bij de VN USAR.NL te boek zal staan als een team dat zowel gecompliceerde zoek- als reddingsacties kan verrichten en dat ook nog eens onder de meest zware omstandigheden. Hiermee is USAR.NL het derde team in de wereld - slechts 2 Amerikaanse teams gingen ons voor - en het eerste team in Europa dat deze kwalificatie ten deel valt.

Bijgaand treft u de rapportage van het accreditatieteam van de VN, waaruit blijkt dat USAR.NL ten aanzien van heel veel criteria zelfs ruimschoots heeft voldaan aan de eisen waar een heavy team aan moet voldoen. De zin: "Following the evaluation, the IEC-team is unanimously of the opinion that USAR.NL satisfactorily demonstrated, and in many instances, exceeded all of the requirements of an INSARAG Heavy USAR team" spreekt m.i. in dat verband boekdelen.

Bijlagen:
pdf un_report_netherlands_usar_team.pdf