Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Man rijdt in op fietser

Zutphen, 11-06-2007 * De politie onderzoekt een aanrijding tussen een auto en een fietser die vrijdagmiddag 8 juni plaatsvond op de David Evekinkstraat in Zutphen.

Een 33-jarige man uit Zutphen fietste omstreeks 12.20 uur met zijn vader over de Berkelsingel in Zutphen. Een in de Komsteeg geparkeerde auto reed weg en raakte daarbij bijna de vader van de man. De 33-jarige zei hier iets van. De auto reed weg in de richting van de Coehoornsingel; de fietsers sloegen linksaf de David Evekinkstraat in.

Vervolgens kwam de auto hard aanrijden vanaf de Berkelsingel. De fietsers weken uit naar rechts om de auto te ontwijken. De 33-jarige Zutphenaar raakte zijn evenwicht kwijt en viel. Toen hij was opgestaan, besloot hij de politie te bellen.

Volgens de man kwam de auto weer terug en reed hij met grote snelheid op hem af. De man sprong in de lucht, maar kon niet meer voorkomen dat de auto hem aanreed. De man liep schaaf- en snijwonden op en kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts keren.

De bestuurder van de auto heeft zich vrijdag gemeld bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie zoekt getuigen die de auto hebben zien rijden op de Berkelsingel of David Evekinkstraat, of getuige geweest zijn van de aanrijding. Zij kunnen bellen met de politie Zutphen: tel. 0900-8844.


---

Laatst gewijzigd 11-06-2007 8:47