Vluchtelingenwerk Nederland

11-06-2007 / nieuwsbericht VluchtelingenWerk

Beleggingsbeleid VluchtelingenWerk getoetst op duurzaamheid

Het tv-programma Zembla heeft zondag 10 juni aandacht besteed aan het beleggingsbeleid van banken. De vier grootste Nederlandse banken, ABN-Amro, ING/Postbank, Rabobank en Fortis, blijken via fondsen onder andere te beleggen in milieubelastende of mensenrechtenschendende projecten elders in de wereld. In het programma werd duidelijk dat diverse goede doelen bij deze banken hun vermogen hebben ondergebracht, daarmee indirect projecten steunend die haaks staan op hun eigen missie.

Door het programma kunnen vragen ontstaan over het beleggingsbeleid van VluchtelingenWerk Nederland. Wij willen hier graag duidelijkheid over geven.
VluchtelingenWerk Nederland kent een defensief beleggingsbeleid, dat erop gericht is het eigen vermogen te behouden. Wij laten onze beleggingen uitvoeren door Staalbankiers in Den Haag. De effecten waarin wij beleggen, worden gescreend op duurzaamheid en wel op de volgende aspecten: discriminatie, kernenergie, kinderarbeid, schending van mensenrechten, milieudelicten, niet-duurzame bosbouw, wapens en arbeidsomstandigheden.
VluchtelingenWerk Nederland streeft op deze wijze naar een verantwoorde belegging van haar algemene reserve. Doe mee, vul de vragenlijst in.
Online doneren. Klik hier.

CBF Keur