Gemeente Drechterland

11-6-2007
Volwassenonderwijs
Aanmelden volwassenonderwijs kan nog tot 4 juli 2007 en de gemeente kan meebetalen. In West-Friesland wordt het volwassenonderwijs centraal geregeld door de gemeente Hoorn.

Aanmeldingsprocedure VAVO voor inwoners van West-Friesland, schooljaar 2007-2008

Bekendmaking van burgemeester en wethouders van Hoorn namens de 9 West-Friese gemeenten:

Volwassenenonderwijs (VAVO) biedt een kans om alsnog een diploma VMBO t.l., HAVO of VWO te behalen. In deze regio wordt het volwassenenonderwijs aangeboden door het ROC Horizon College in Alkmaar.
Aanmelden voor het schooljaar 2007-2008 kan tot 4 juli 2007.

Het is mogelijk dat de gemeente meebetaalt aan het volgen van een VAVO-opleiding.

Sinds juli 2006 gelden daarvoor de volgende criteria:
* de leerling is op de eerste lesdag van het VAVO Horizon College 18 jaar of ouder;

* de leerling woont in West-Friesland;

* de leerling heeft nog geen startkwalificatie ( tenminste havo-diploma of mbo-diploma niveau 2);

* de leerling stond in het voorafgaande schooljaar niet ingeschreven bij het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs.

Leerlingen die aan de bovenstaande criteria voldoen kunnen zich rechtstreeks melden bij het ROC Horizon College ( zie voor voorwaarden en meer informatie www.horizoncollege.nl).

Leerlingen die niet voldoen aan deze criteria maar toch toelating tot het VAVO wensen, kunnen een verzoek indienen om de hardheidsclausule toe te passen. Dit verzoek moet ingediend worden bij de gemeente Hoorn, t.a.v. mevr. G. Nicolai, afdeling Welzijn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn, e-mail: g.nicolai@hoorn.nl; (0229) 252529.
---