Persberichten 11/06 ochtend

Regio, 11-06-2007

Noordwijk Toezicht op De Grent De politie houdt samen met de susploeg op de stapavonden extra toezicht op het uitgaansgebied rond en op De Grent. Het afgelopen weekend heeft de politie meerdere malen moeten optreden om escalatie te voorkomen.

Op zaterdag 9 juni, rond 03.00, uur heeft de politie twee mannen aangehouden. De twee mannen, een 24 jarige man uit Barneveld en een 25 jarige man uit Ede, werden tezamen met andere mannen een discotheek aan De Grent uitgestuurd die met elkaar aan het vechten waren. De politie haalde de mannen uit elkaar. De twee verdachten wilden niet meewerken en wilden verhaal halen waarop de politie hen heeft aangehouden om escalatie te voorkomen.

De politie heeft op zondag 10 juni, rond 00.50 uur, een 16 jarige Leidenaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 17 jarige Noordwijker. De verdachte zou de Noordwijker met een glas in het gezicht hebben geslagen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De Noordwijker is naar het ziekenhuis gegaan waar de wond in zijn wang gehecht is en heeft vervolgens aangifte gedaan. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling voort.

Op zondag 10 juni, rond 03.00 uur, heeft de politie twee groepen jeugd uit elkaar gehaald die met elkaar op de vuist willen gaan. Een 17 jarige Katwijker is aangehouden nadat hij iemand in zijn gezicht sloeg. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De verdachte verklaarde op het politiebureau zelf eerst uit het niets geslagen te zijn op het moment dat hij langs een groep liep. De verdachte is weer op vrije voeten gesteld, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Dronken man aangehouden In een restaurant aan de Burgemeester Bruins Slotsingel heeft de politie op vrijdagmiddag 8 juni een 61 jarige Alphenaar aangehouden. De man viel in het restaurant mensen lastig waarop de eigenaar de politie belde. De politie heeft de man aangehouden, hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij sprak met dubbele tong en stond te wankelen op zijn voeten. Hij gedroeg zich vervelend en heeft zijn roes kunnen uitslapen in een politiecel. De man is met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Nieuwveen Verkeersongeluk, 2 jarige gewond Een 2 jarige jongetje uit Nieuwveen is op zondag 10 juni, rond 16.50 uur, gewond geraakt nadat hij en zijn moeder betrokken raakten bij een aanrijding op de Kerkstraat. De moeder reed op haar fiets met haar zoontje over de Kerkstraat toen een 21 jarige automobilist uit Nieuwveen hen aanreed. De man reed achteruit ter hoogte van de parkeerplaats van de Kerkstraat en zag de fietsster over het hoofd. Het zoontje is met een hoofdwond naar het LUMC gebracht.

Roelofarendsveen Automobilist botst op auto op vlucht Een 25 jarige automobilist heeft zondag 10 juni omstreeks 21.50 uur een kop-staartaanrijding op de vluchtstrook op de Rijksweg A4 veroorzaakt. De man reed in de richting van Amsterdam en was even afgeleid. Op de vluchtstrook, net voor het aquaduct bij Roelofarendsveen, had een voertuig van het KLPD net een auto met drie inzittenden staande gehouden voor een controle. De Rotterdammer botste tegen de achterzijde van deze auto die vervolgens doorschoot tegen de politieauto. De drie inzittenden en twee agenten werden met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Rotterdammer liep een gescheurde lip op en werd voor behandeling overgebracht naar het LUMC. De Rotterdammer werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Bij hem is een bloedproef afgenomen om de alcoholgehalte te bepalen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Te hard door de bocht Op vrijdag 8 juni, rond 16.30 uur, is een auto uit de bocht gevlogen op de oprit van de N11 bij Bodegraven-Noord. De auto klapte over de rijbaanafscheiding en kwam op de andere helft van de weg terecht. Hij knalde daar tegen een tegenligger. De tegenligger, een auto bestuurd door een 18 jarige Bodegraver, reed zojuist vanaf de N11 de afrit Bodegraven-Noord af. De twee inzittende van de auto die uit de bocht vloog raakten gewond. De bestuurder verklaarde later door een te hoge snelheid uit de bocht te zijn gevlogen.

Boskoop Boskoopse verongelukt Een 19 jarige Boskoopse is vrijdag 8 juni in het ziekenhuis overleden na een aanrijding met een 40 jarige automobilist in Zoetermeer. De Boskoopse stak met haar fiets, ter hoogte van de Roemer, de Hoogeveenseweg over. De Zoetermeerder die in de richting van Benthuizen reed kon de vrouw niet meer ontwijken. De Boskoopse werd met spoedtransport overgebracht naar het LUMC waar ze in de loop van de avond overleed.

Gouda Verkeersongeluk, 12 jarige gewond Een 12 jarige jongen uit Gouda is op vrijdag 8 juni, rond 17.40 uur, gewond geraakt nadat hij bij een aanrijding was betrokken. Hij stak met zijn fiets de Groenhovenweg waar zojuist een auto aan kwam rijden. De automobilist, een 19 jarige Gouwenaar, kon niet tijdig stoppen en raakte de jongen. De jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Gouda Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft op vrijdag 8 juni, rond 14.30 uur, een 71 jarige Gouwenaar aangehouden nadat hij een 31 jarige man uit Zoetermeer in het gezicht heeft geslagen. De man uit Zoetermeer stond in zijn bestelbus te stil op de Lage Gouwe toen er een fietser langszij kwam. De fietser raakte met zijn stuur de bestelbus en liet schade achter. De fietser, de Gouwenaar, reed echter door waarna de man uit Zoetermeer de fietser achterna reed en hem tot stoppen dwong. De Gouwenaar gaf de man uit Zoetermeer hierop een klap in zijn gezicht. De politie heeft de man vervolgens aangehouden, mede omdat hij geen legitimatie kon tonen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwerkerk aan den IJssel Doorrijden na aanrijding De politie zoekt getuigen van een aanrijding waarbij de bestuurster is doorgereden. Een 67 jarige man uit Capelle aan den IJssel liep woensdag 6 juni rond 09.00 uur over de s Gravenweg aan de linkerkant van de weg in de richting van Capelle aan den IJssel Ter hoogte van de Hitlandseweg kwam een donkere personenauto hem tegemoet. Van de andere kant kwam eveneens een auto aangereden. De bestuurster van de donkere auto moest uitwijken maar reed daarbij de Capellenaar aan. De man viel en belandde bijna in de sloot, terwijl de bestuurster doorreed. De Capellenaar liep verwondingen op aan een arm en aan een been. De politie verzoekt getuigen van deze doorrijden na aanrijding hebben gezien. Van de bestuurster is bekend dat ze donkerblond halflang haar heeft.

--- einde berichten ---