Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden op verdenking vernieling en mishandeling
Publicatiedatum: 11-6-2007 11:39:27

EDE - Een dertigjarige Edenaar is zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De man zou omstreeks kwart over zeven een conflict hebben gekregen met een 45-jarige medebewoner van een opvanggelegenheid in Ede. Hierbij zou de dertigjarige het slachtoffer meerdere malen op de borst en op het hoofd hebben geslagen. Ook zou hij tegen de fiets van het slachtoffer hebben getrapt. De oorzaak van het conflict is nog onbekend. Gewaarschuwde agenten troffen beide partijen nog in het opvanghuis aan waarna de dertigjarige man werd aangehouden. Na verhoor op het bureau is de man weer vrijgelaten. Hij ontkent iets te maken te hebben met de vernieling en mishandeling. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. Justitie beslist over het lot van de Edenaar.
(07-090985)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren aangehouden op verdenking inbraak

Publicatiedatum: 11-6-2007 11:39:03

EDE - De Edese politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 20 en 23 jaar uit Ede aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een auto-inbraak. Omstreeks vier uur kwam een melding binnen van een getuige die had gezien dat er een auto werd geparkeerd aan de Pienemanstraat. De twee inzittenden zouden vervolgens met bedekte gezichten een steegje zijn ingelopen. Toen de politie daar aankwam, was de bewuste auto weer verdwenen. Aan de hand van het kenteken dat de melder had kunnen noteren, hebben agenten de auto later in de buurt aangetroffen. Kort daarop bleek er op de Bovenbuurtweg te zijn ingebroken. Daarop zijn de Edenaren aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze nog vast zitten. Er wordt onderzocht of de twee iets met de inbraak te maken hebben. (07-091150)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking mishandeling

Publicatiedatum: 11-6-2007 11:38:45

WAGENINGEN - Een 34-jarige man uit Wageningen is in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou omstreeks kwart voor één in zijn woning zijn 23-jarige ex-vriendin uit Ede bij de keel hebben gegrepen en hebben geschopt. De vrouw waarschuwde na het incident zelf de politie. De Wageninger is even later in zijn woning aangehouden. Hij zit nog vast op het politiebureau. Door de Edese is aangifte gedaan. Volgens het slachtoffer zouden de twee een afspraak hebben gemaakt over het terugbrengen van spullen. Daarbij zou ruzie zijn ontstaan. (07-091115)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert rijbewijs in

Publicatiedatum: 11-6-2007 11:38:24

NIJKERK - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 36-jarige man uit Nijkerkerveen ingevorderd. De man reed omstreeks kwart voor één over de Barneveldseweg. Volgens eigen zeggen werd hem op de rotonde geen voorrang verleend door een van rechts komende onbekend gebleven automobilist. Hierdoor zou hij zijn uitgeweken en over het midden van de rotonde zijn gereden. Daarbij werd ook een verkeersbord omver gereden. Agenten hadden alcohol bij de Nijkerkervener geroken en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat de man een alcoholpromillage had van 2,56 (1115 ug/l). Dat is vijf keer zoveel als is toegestaan. De politie heeft zijn rijbewijs afgenomen. Justitie beslist over de teruggave van het document.
(07-091128)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje gewond na val paard

Publicatiedatum: 11-6-2007 11:38:04

NIJKERK - Een zestienjarig meisje uit Nijkerk is zondagavond gewond geraakt nadat zij in haar woonplaats van haar pony was afgevallen. Het slachtoffer is met nek- en rugklachten naar het Lichtenberg ziekenhuis gebracht. Omstreeks half acht reed het meisje op haar pony over een grasveld aan de Beulekamperweg, toen haar pony plotseling op hol sloeg. De Nijkerkse wilde corrigeren maar viel hierbij van de pony en kwam ongelukkig op de grond terecht.
(07-090987)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---