Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 11-06-2007

Drie aanhoudingen voor poging beroving

UTRECHT Maandagmorgen 11 juni zijn drie mannen aangehouden voor een poging tot beroving op de Admiraal Helfrichlaan. Omstreeks 01.40 uur kreeg de politie de melding dat meerdere mannen geprobeerd hadden om een 61-jarige vrouw uit Utrecht te overvallen. Dit was niet gelukt en de vrouw schakelde de politie in. Op basis van een summier signalement hielden agenten in de omgeving een 19-jarige man uit Almere aan. Hij droeg dubbele kleding en gaf aan dat hij in het bezit was van een nepvuurwapen. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Andere agenten hielden de auto van de man in de gaten. Na verloop van tijd kwamen daar nog twee mannen uit Almere, van 17 en 20 jaar oud, aanlopen die wilden instappen. Ook zij zijn aangehouden.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT In de Balkstraat is zondag 10 juni een 15-jarige jongen aangehouden voor het mishandelen van een 55-jarige man uit Maarssen.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongens op autos stond te dansen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de jongens al weg, maar bleek dat één van de jongens een omstander met een waterpistool op het hoofd had geslagen toen die hem van de auto wilde halen. Ook had de verdachte met een stofzuigerslang staan zwaaien en omstanders bedreigd. Bovendien was een ruit van een gebouw in de Balkstraat vernield. Getuigen wisten waar de jongen woonde, waarop agenten bij hem thuis uitkwamen. De jongen had zelf ook een bult op zijn hoofd en is gecontroleerd door gewaarschuwd ambulancepersoneel. Hierna is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Aangehouden voor vernielen en bedreigen

UTRECHT Twee jongens zijn zondag aangehouden voor het bedreigen van een man en het vernielen van zijn auto. Omstreeks 20.55 uur liep de man, een 35-jarige Utrechter, van een restaurant naar een parkeerplaats aan het Griftpark. Hij werd aangesproken door een 18-jarige man uit Utrecht die uit leek te zijn op ruzie. De man negeerde de 18-jarige, maar werd daarop bedreigd. Ook gooide de 18-jarige man samen met nog iemand stenen naar zijn auto. De politie werd ingeschakeld en hield de 18-jarige Utrechter aan. Ook een 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden op verdenking van het gooien van stenen. De 14-jarige jongen wordt in overleg met zijn ouders naar Bureau Halt doorverwezen. Tegen de 18-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Op motorscooter

UTRECHT Een 14-jarige jongen uit Utrecht is zondag aangehouden omdat hij op een motorscooter reed.

Omstreeks 17.10 uur zagen surveillerende agenten op de Zuilenselaan jongens op een motorscooter zonder kenteken rijden. De jongens wilden er vandoor toen ze de politieauto zagen. Op de Daalseweg konden de agenten de motorscooter, inmiddels zonder bijrijder, klemrijden. De bestuurder kwam ten val en rende weg. Een van de agenten zette de achtervolging in en vond de 14-jarige jongen in de bosjes aan de Burgemeester Norbruislaan. Hij werd aangehouden en is in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn hiervan op de hoogte gebracht. De motorscooter is in beslag genomen voor onderzoek.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Kanaalstraat heeft de politie zondagmiddag 10 juni een verdachte van fietsendiefstal aangehouden.

Omstreeks 15.30 uur meldde een getuige dat ter hoogte van een supermarkt een man een slot van een fiets probeerde op te breken. Agenten namen poolshoogte en zagen dat de man inderdaad druk met de fiets in de weer was. De man, een 48-jarige inwoner van Eindhoven, zei dat het zijn eigen fiets was, maar hij kon niet aantonen waar hij de fiets had gekocht en kon in het verhoor op het politiebureau geen specifieke details geven. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat jongen

UTRECHT Een 46-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit Utrecht.

Zondagmiddag 10 juni kreeg de politie omstreeks 15.30 uur de melding dat een jongen was geslagen door een man. Ook zou de man hebben gedreigd met een knuppel. De jongen vertelde dat hij met wat vrienden op de kruising Goudesteinlaan Vechtensteinlaan had staan praten. De voor hem onbekende man liet zijn honden uit en sprak de jongen aan. Er ontstond een woordenwisseling en de man gebood de jongen om weg te gaan. Dit deed de jongen niet waarop de man na verloop van tijd met een knuppel op de jongen af kwam stormen. Hij werkte de jongen tegen de grond en sloeg hem. Thuis schakelde de moeder van de jongen de politie in. Agenten stelden een onderzoek in en hielden de 46-jarige man uit Utrecht aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Gestolen kinderkleding aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Victoria Regiadreef heeft de politie donderdag 7 juni een grote partij kinderkleding aangetroffen. De kleding is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het gaat om circa 260 stuks van dure merken.

Aan de hand van informatie die bij de politie was binnengekomen namen agenten die dag een kijkje bij de woning. Op hun aanbellen deed een 34-jarige man uit IJsselstein open. Hij zei alleen op de woning te passen en weigerde de agenten de toegang.

De agenten vroegen informatie op over de man. Daaruit bleek dat hij in andere regios bekend was bij de politie voor heling, winkeldiefstal, overvallen oplichting. Hij stond zelfs een tijd te boek als veelpleger.

Intussen wist de man de woning aan een andere kant te verlaten en reed in een auto weg. Dat bleef echter niet onopgemerkt en de agenten zetten onopvallend de achtervolging in. Daarbij zagen ze dat de man druk telefoneerde. Op de Gangesdreef hielden ze hem aan op verdenking van heling.

Inmiddels gingen andere agenten met een machtiging tot binnentreden de woning binnen. Daar troffen zij vier tassen met kleding aan, voorzien van prijskaartjes en andere labels. Daaronder bevond zich een babyjasje ter waarde van 130 euro. De kleding is in beslag genomen. De verdachte legde meteen een bekennende verklaring af. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de kleding.

Openlijk geweld

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie drie mannen aangehouden voor een openlijke geweldpleging.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Oudegracht in elkaar was geslagen. Agenten troffen een 22-jarige man uit Utrecht aan met een bebloed gezicht. Hij had zelf de nodige alcohol genuttigd, maar zijn vrienden konden de agenten vertellen wat er gebeurd was en konden hen van een goed signalement voorzien. Op de Stationstraverse trof de politie een groepje mannen aan die aan de beschrijving voldeed en die de 22-jarige man zou hebben geslagen. Deze mannen uit Nieuwegein, van 19, 23 en 24 jaar oud, zijn aangehouden.

Bromfietser onder invloed

UTRECHT Op de Ds. Martin Luther Kinglaan is een 36-jarige bromfietsbestuurder uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd zondagavond omstreeks 20.20 uur gecontroleerd, omdat hij opviel vanwege zijn rijgedrag, Hij reed met hoge snelheid de Ds. Martin Luther Kinglaan op, wilde keren toen hij zag dat de agenten hem in de gaten hadden en reed zichzelf vervolgens klem in een paadje richting de Rooseveltlaan. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij 475 ug/l in zijn lichaam had.

Verkeersongeval

UTRECHT Op de Melissekade is zondag een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Omstreeks 17.55 uur ontstond een aanrijding omdat een 28-jarige automobilist uit Utrecht een 56-jarige automobilist uit Utrecht op de kruising met de Korianderstraat, geen voorrang verleende. Een 31-jarige vrouw uit De Meern die bij de 56-jarige man in de auto zat, raakte gewond. Zij is met pijn in haar nek per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.