Persbericht Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 11-06-2007

Handhavingsactie Utrechtse Heuvelrug en recreatiegebieden

REGIO UTRECHT De PolitieMilieuDienst Utrecht (PMD)hield zondag 10 juni in samenwerking met de Buitengewone Opsporingsambtenaren(BOAs) van de Flora- en Faunabeheerders in de regio Utrecht een handhavingsactie. De controles vonden plaats in het grootste gedeelte van de provincie. Er werd gecontroleerd op de naleving van de Visserijwet, de Flora- en Faunawet en de toegangsregelingen van natuur- en bosgebieden.

De opsporingsambtenaren voerden gezamenlijk ruim 150 controles uit op personen en/of situaties. Op de naleving van de Visserijwet kegen 10 vissers een bekeuring wegens het niet hebben van de vereiste papieren. Bij de controle op de toegangsregelingen van de natuur- en bosgebieden kregen 17 personen een bekeuring wegens het aanwezig zijn met een hond en het komen met een mountainbike in een gebied waar dat niet is toegestaan. Daarnaast kregen 11 bestuurders een bekeuring wegens het niet handenvrij bellen, rijden door rood licht en voor fout parkeren. Gedurende de controles troffen de opsporingsambtenaren een dood everzwijn aan en een dode ree midden op de rijksweg A12 ter hoogte van Maarn. De PMD onderzoekt nog vier zaken nader. Dit betrof het storten van ongebroken puin, het slopen van woningen en groot grond verzet.

De handhavingsactie maakt deel uit van een reeks van vier die in 2007 worden gehouden. De eerste vond begin maart plaats.