Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 11-06-2007

Hulp van hoogwerker

NIEUWEGEIN - Met de hulp van een hoogwerker van de brandweer werd in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni een verdachte aangehouden. Zijn maatje was al eerder in de boeien geslagen.

Rond 01.10 uur kreeg de politie de melding dat op het Hoog Zandeveld enkele personen op het dak van een winkel zouden lopen. Agenten gingen ter plaatse en troffen achter de winkel een verdachte, een 19-jarige Utrechter, aan. Hij werd aangehouden en verklaarde dat zijn maatje zich nog op het dak bevond.

Om op het dak te komen, lieten de agenten een hoogwerker van de brandweer ter plaatse komen. Een agent ging in het bakje mee de lucht in en zag inderdaad een verdachte op het dak zitten. Met een ladder van de brandweer gingen twee agenten het dak op en hielden de verdachte, een 21-jarige Utrechter, aan. Hij werd geboeid met hulp van de hoogwerker naar de begane grond gebracht.

Op het dak bleek dat was gepoogd een dakraam van de winkel te vernielen, daarbij was het raam beschadigd geraakt. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken

IJSSELSTEIN Op zondag 10 juni werd een 18-jarige jongeman uit IJsselstein aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Rond 22.10 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man met een ontbloot bovenlichaam en met een stok in zijn handen over de Podiumweg liep. Ter plaatse zagen agenten de man in kwestie lopen. Hij werd begeleid door een groepje jongelui, die hem naar huis probeerden te begeleiden. De man, een 18-jarige Utrechter, reageerde verbaal agressief naar de agenten, maar zijn maten zegden toe hem rustig naar huis te brengen.

De agenten werden vervolgens aangesproken door een passant. Zij vertelde dat de Utrechter met enkele fietsen had lopen gooien. Daarop werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Zijn maten probeerden de aanhouding nog te voorkomen, maar toen er meer politie ter plaatse kwam, hielden zij daar mee op.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Grote alcoholcontrole

VIANEN / IJSSELSTEIN De politie heeft een alcoholcontrole gehouden vanaf zaterdagavond 22.30 uur tot zondagochtend 04.45 uur op de Prins Bernhardstraat in Vianen en op de Utrechtseweg in IJsselstein.

Ongeveer 800 bestuurders hebben een blaastest moeten afleggen. In totaal twaalf van hen bleken te veel alcohol te hebben genuttigd en werden aangehouden. De bestuurder met de meeste drank achter zijn kiezen blies bij de ademanalyse 850 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de twaalf verdachten is proces-verbaal opgemaakt.