Persberichten Rijn & Venen, 11.35 uur

Utrecht, 11-06-2007

Alcoholcontrole

WOERDEN Bij een korte alcoholcontrole op de Europabaan in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni moesten tien automobilisten een blaastest doen. Allen bliezen een P (pass) en hadden dus niet (te veel) gedronken.

Rookwolk

VREELAND Op zondagavond 10 juni zorgde veel rookontwikkeling voor een ruime brandweerinzet.

Rond 22.00 uur was er aan de grote rookontwikkeling te zien een behoorlijke brand gaande op de Duinkerken. De brandweer rukte dan ook met meerdere eenheden uit en ook de politie kwam ter plaatse. Daar bleek het om een zeer beperkte brandhaard te gaan: onverlaten hadden op een schoolplein aan de Duinkerken een tafel/zitcombinatie in brand gestoken. De brandweer had de brand in tien seconden geblust, waardoor schade aan een boom waar de tafel onderstond, kon worden voorkomen.

Aan getuigen die hebben gezien wie de tafel/zitcombinatie in brand heeft gestoken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Minibike: 83 km/u

WOERDEN Op zondag 10 juni werd een minibike in beslag genomen. Het ding had een topsnelheid van 83 km/u.

Rond 17.00 uur werden agenten naar de Monnetlaan gestuurd omdat daar twee jongens zonder een helm op brommers rond zouden crossen. Onderweg daar naartoe kwamen de agenten op de Steinhagenseweg een jongeman op een minibike tegen. Hij werd aan de kant gedirigeerd.

Een minibike is in Nederland niet toegelaten voor de openbare weg en het ding was dus niet voorzien van een kentekenplaat. Het voertuig werd in beslag genomen. De bestuurder, een 20-jarige man uit Woerden, verklaarde het voertuigje afgelopen woensdag te hebben gekocht. Hij wist dat hij daarmee niet op de openbare weg mocht rijden. Ook vertelde hij vlak daarvoor in de omgeving van de Monnetlaan te hebben gereden, waarmee die melding ook gedeeltelijk was opgelost. De tweede crosser werd niet meer aangetroffen.

De minibike werd overgebracht naar het politiebureau. Bij een test op de rollenbank bleek het voertuig een topsnelheid van 83 km/u te hebben. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel te hard

MAARSSEN Op zondag 10 juni werd van 11. 55 uur tot 13.25 uur met een lasergun op de Zuilense Ring op snelheid gecontroleerd.

Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 100 km/u. Een 33-jarige Engelsman had de meeste haast. Hij reed met een (al gecorrigeerde) snelheid van 163 km/u. Met een officier van justitie werd overleg gepleegd over de hoogte van de boete. Die werd vastgestelde op 630. Nadat de Engelsman het geld had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen.

Wildplasser: emmer water

OUDEWATER Op zondag 10 juni deed een vrouw aangifte van een mishandeling door een wildplasser van zaterdagavond 9 juni.

Op zaterdagavond rond 22.30 uur bevond een vrouw zich op de patio van haar woning aan de Wijngaardstraat. Zij zag dat die avond inmiddels een derde man zich schuldig maakte aan wilplassen tegen haar garage. Zij werd daar zo ziek van, dat zij een emmer water pakte en de straat opliep.

Zij zag dat de man net zijn gereedschap had opgeborgen en zijn gulp dichtdeed. Zij gooide het water in de richting van de man, waarbij hij gedeeltelijk werd geraakt. Hij schold de vrouw uit en viel haar aan. Daarbij viel zij op de grond, waarna zij meerdere malen werd geschopt. Ondanks het hulpgeroep van de vrouw, ondernamen meerdere passanten niets. Vervolgens ging de verdachte ervandoor in de richting van de Gasthuissteeg.

Het slachtoffer liep letsel aan haar hoofd, knie, voet en elleboog op. Zij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

De verdachte was een blanke jongeman van ongeveer 18 jaar, ± 1.80 meter, bruin kort haar. Hij droeg een groen T-shirt met korte mouwen en een blauwe spijkerbroek.

Aan getuigen van deze mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Zwembad

OUDEWATER In de vroege ochtend van zondag 10 juni werden negen verdachten bij het zwembad aan het Statenland aangehouden.

Rond 03.50 uur meldde een getuige dat jongelui zich in het zwembad bevonden en vernielingen aan het plegen zouden zijn. Agenten waren vlak in de buurt en snel ter plaatse. Zij zagen meerdere jongelui wegrennen. Negen verdachten werden aangehouden: twee meisjes van 14 en 17 jaar, drie jongens van 16 en vier jongens van 17 jaar. Zeven kwamen uit Oudewater, één uit Papekop en één uit Nieuwerbrug. Het negental werd naar het politiebureau overgebracht.

In het zwembad waren meerdere vernielingen gepleegd: prijsbokalen, elektrakabels, paspoppen en hekken waren vernield/beschadigd.

Uit onderzoek bleek dat drie van de verdachten daadwerkelijk op het zwembadterrein waren geweest. Het ging om een jongen van 16 jaar en twee van 17 jaar, allen uit Oudewater. Zij verklaarden geen vernielingen te hebben gepleegd. Dat zou zijn gebeurd door een andere groep jongeren. De politie zet het onderzoek naar deze vernielers voort.

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt en het verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.