Gemeente Zevenaar


Week 24, 11 tot 18 juni 2007

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Klik hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE (eerste zitting) op WOENSDAG 13 JUNI 2007 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE (tweede zitting) op DONDERDAG 14 JUNI 2007 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 14 JUNI 2007 in het gemeentehuis (kamer 611) Aanvang: 19.30 uur

VERGADERING STREEKCOMMISSIE ACHERHOEK EN LIEMERS

De Streekcommissie Achterhoek en Liemers houdt een openbare vergadering op 14 juni 2007 Van 9.30 tot 12.30 uur. Vergaderlokatie: Raadszaal van de gemeente Bronckhorst Raadhuisstraat 20 Te Hengelo (Gelderland) Telefoon 0575 750 250 of 06 5027 3166 Kijk hier voor de agenda.

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN
LAATSTE HERINNERING!

Dwangbevelen
Met dagtekening 23 mei 2007 zijn aanmaningen verstuurd voor openstaande belastingaanslagen. Het betreft de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2007 (vervaldatum 30 april 2007) en overige vervallen aanslagen (zoals reinigingsrechten, toeristenbelasting en marktgelden).

Binnenkort zullen de dwangbevelen worden uitgevaardigd voor degenen die nog steeds niet hebben betaald en waarvoor ook niet inmiddels een betalingsregeling is getroffen of uitstel van betaling is verleend. De kosten van het betekenen van een dwangbevel bedragen minimaal EUR 34,00, welke door de belastingschuldige moeten worden betaald. Hebt u nog niet (alles) betaald, dan kunt u deze extra kosten alleen nog voorkomen door het verschuldigde bedrag, inclusief aanmaningskosten, direct per kas te voldoen bij het loket burgerzaken van het gemeentehuis.

De openingstijden zijn:

maandag t/m vrijdag 8.00 - 12.30 uur

bovendien woensdag 16.00 - 19.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Middelen, telefoonnummer 0316- 595301.

ONTWIKKELINGEN GRIETHSE POORT/ A12/A15.

Op maandag 4 juni zijn de bedrijven aan de Doesburgseweg en vertegenwoordigers van de bedrijven op Tatelaar door de gemeente Zevenaar uitgenodigd voor een bijeenkomst op het gemeentehuis. Deze bijeenkomst was georganiseerd om het bedrijfsleven op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de Griethse Poort/A12/A15.

Er bestaat bij de bedrijven met name onduidelijkheid omtrent de nieuwe aansluiting aan de A12 bij het bedrijventerrein 7Poort en daaraan gekoppeld de eventuele sluiting van de Griethse Poort. De gemeente onderzoekt momenteel enkele alternatieven.

Veel ondernemers hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging. De gemeente wil ook in de toekomst de ondernemers blijven betrekken en informeren. Aan de bedrijven is gevraagd zich te organiseren om zo als gesprekspartner voor de gemeente te kunnen fungeren.

EEN BEDRIJF STARTEN?? MAAK WERK VAN JE IDEE!!

Sinds ruim een jaar is op de Arbeidsbeurs de Liemers een Starters Informatiepunt gevestigd. Naast de informatie vanuit Belastingdienst, de Banken ABN/AMRO; ING; SNS; RABO, ligt er ook informatie van StartWijzer (Startersbegeleidingscentrum KAN-gemeenten) en, heel belangrijk, van het starters begeleidingsbedrijf `De Eigen Zaak' te Arnhem. Zij zijn bijzonder thuis in deze materie, geven cursussen en workshops en hebben vele informatieve folders.

Ook de Kamer van Koophandel neemt deel en verzorgt éénmaal per 14 dagen op maandagmiddag een spreekuur voor mensen met startersplannen. Dit gaat uitsluitend op afspraak. Het zijn gesprekken van informatieve aard die maximaal een half uur tot drie kwartier gaan duren. KvK Bedrijfsvoorlichters Michel van den Berg en Hermia van Ginkel voeren deze gesprekken.
Wilt u ook een afspraak maken? De procedure is simpel: aan de balie van de Arbeidsbeurs is een opgavenformulier verkrijgbaar. U wordt dan teruggebeld met datum en tijd van de afspraak.

De Arbeidsbeurs helpt u graag op weg naar een zelfstandige job.....!