AutoRai

SEAT presenteert cheque van 123.000 euro aan stichting Shakira

(6/10/2007)
Erich Schmitt, de President van de Spaanse autofabrikant SEAT, heeft tijdens de Barcelona Motor Show een cheque ter waarde van ⬠123.000 overhandigd aan de Pies Descalzos Foundation, die voor deze gelegenheid vertegenwoordigd werd door de Colombiaanse ambassadeur in Spanje, mevrouw Noemi SanÃn. SEAT heeft de Pies Descalzos Foundation gepromoot als onderdeel van de sponsoring van de Europese tournee van Shakira, begin dit jaar.

âSEAT is een onderneming met een grote maatschappelijke betrokkenheid en ik ben er zeer trots op deze cheque te kunnen overhandigen, die bij zal dragen aan het verbeteren van de situatie van kansarme kinderen in Colombia,â verklaarde Erich Schmitt.

âHet geld wordt gebruikt voor de bouw van een nieuwe school in Baranquilla, Colombia, de woon-plaats van Shakira,â aldus mevrouw Noemi SanÃn. De school zal opvang bieden aan 2.000 kinderen en zal de situatie van de families in Baranquilla aanzienlijk verbeteren.

De promotiecampagne voorzag onder andere in de mogelijkheid om 1 euro te doneren aan de stichting door het sturen van een SMS, waarmee SMSâers bovendien kans maakten op een unieke SEAT Leon Pies Descalzos die door Shakira is gepersonaliseerd. In totaal werd een indrukwekkend aantal van 89.227 SMSâjes gestuurd vanuit alle deelnemende landen in Europa, een enorme blijk van betrokkenheid van de fans die door Shakira bijzonder op prijs wordt gesteld.

Vandaag overhandigde Berthold Krüger, Executive Vice President Sales & Marketing bij SEAT, tijdens een persconferentie op de SEAT-stand van de Barcelona Motor Show de sleutels van de SEAT Leon Pies Descalzos aan de gelukkige winnaar, LucÃa Moràn.

Achtergrond
Shakira, één van âs werelds meest succesvolle, jonge en gerenommeerde artiesten, koos SEAT als hoofdsponsor van haar Shakira âOral Fixationâ European Tour 2007. De tournee begon op 25 januari en eindigde op 8 april. SEAT heeft nauw samengewerkt met Shakiraâs âPies Descalzos Foundationâ, als blijk van waardering voor de betrokkenheid van de artiest bij haar speciale stichting voor kinderen die vanwege conflicten in Colombia ontheemd en kansarm zijn. Meer informatie over de Pies Descalzos Foundation is beschikbaar op de website www.fundacionpiesdescalzos.com.