AutoRai

âTRANSFORMERSâ en GM vormen een krachtige partnerschap

(6/10/2007)
Vier nieuwe filmsterren â âBUMBLEBEEâ, âAUTOBOT JAZZâ, âAUTOBOT RATCHETâ en âIRONHIDEâ zullen op 28 juni in Italië hun debuut maken in de Europese bioscopen in de actie/avonturenfilm âTRANSFORMERSâ van Paramount Pictures en DreamWorks Pictures, in samenwerking met Hasbro.

âBUMBLEBEEâ, één van de centrale karakters in de saga van aliens, die mechanische vormen aannemen wanneer ze op aarde komen, verandert in een klassieke Chevrolet Camaro uit 1976. âAUTOBOT JAZZâ transformeert van een Pontiac Solstice in een hardtop versie. Een HUMMER H2, uitgevoerd als een reddingsvoertuig, is âAUTOBOT RATCHETâ en âIRONHIDEâ neemt de vorm aan van een GMC medium-duty truck.

âDe eerste keer dat ik de nieuwe Camaro zag, toen ik het GM Design Center bezocht, wist ik onmiddellijk dat dit de perfecte âBUMBLEBEEâ zou zijn,â zegt Michael Bay, de filmdirecteur. Hij vervolgt: âDe auto heeft prachtige lijnen en een klassieke, tijdloze uitstraling. Er was geen enkele auto die ook maar in de buurt kwam.â

Chevrolet Europe zal een uitgebreide marketing- en promotiecampagne voeren rond het uitbrengen van deze film. Tot de activiteiten in Europa behoren zeven Chevrolet Camaro replicamodellen van het karakter âBUMBLEBEEâ, die getoond zullen worden tijdens autotentoonstellingen, in dealerbedrijven en bij andere marketingactiviteiten gedurende het gehele jaar.

ââTRANSFORMERSâ is een boeiend project en biedt ons een platform voor het marketen van GM-producten en voor het creëren van aandacht, speciaal voor het merk Chevrolet in Europa,â verklaart Wayne Brannon, Executive Director Chevrolet Europe. âWij zullen de nieuwe Chevrolet Camaro hier in Europa direct op de markt brengen na de lancering in Noord Amerika, die is voorzien voor 2009,â vervolgt Brannon.

Afbeeldingen, scènes en clips van âTRANSFORMERSâ zijn te zien op de officiële website: http://www.transfomersmovie.com

Over âTRANSFORMERSâ
Onze wereld zal op 28 juni enorm veranderen wanneer aliens de aarde uitkiezen voor hun laatste slagveld. Wanneer de duistere krachten van het kwaad de sleutel zoeken naar de ultieme macht, rust onze laatste kans op overleving in de handen van de jonge Sam Witwicky (Shia LaBeouf).

Paramount Pictures en DreamWorks Pictures presenteren, in samenwerking met Hasbro, een di Bonaventura Pictures Production, een Tom DeSanto en Don Murphy productie van een Michael Bay Film, âTRANSFORMERS,â met belangrijke rollen voor Shia LaBeouf, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, Anthony Anderson, Rachael Taylor, Megan Fox, John Turturro en Jon Voight.

Onder leiding van Michael Bay is de film gebaseerd op een verhaal door Roberto Orci & Alex Kurtzman en John Rogers en het script is van Roberto Orci & Alex Kurtzman. Actie Figuren vormen de basis voor Hasbroâs TRANSFORMERSâ¢. De producenten zijn Don Murphy, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura en Ian Bryce, terwijl Steven Spielberg, Michael Bay, Brian Goldner en Mark Vahradian de Executive Producers zijn.