Gemeente Enschede

Ernstige wateroverlast door hevige regenval

Tunnels en kelders onder water

Zondagavond 10 juni is Enschede tussen 22.00 uur en 22.30 getroffen door hevige regenval. Er hebben zich voor zover bekend geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Wel heeft de brandweer enkele mensen bevrijd die met hun auto's in een ondergelopen tunnel waren vastgelopen. Op diverse plaatsen bleek de riolering niet in staat om de enorme hoeveelheden water te verwerken, waardoor plassen ontstonden, putdeksels losraakten en schade aan het wegdek ontstond.

In totaal heeft de brandweer circa 300 meldingen van wateroverlast binnengekregen. Daarbij ging het vooral om ondergelopen kelders en meldingen van losgeraakte putdeksels.

Vier tunnels zijn vanwege de hoge waterstand afgezet voor het verkeer; de Prinsessentunnel, de tunnel onder het spoor bij de Tubantiasingel en de tunnels bij de Getfertsingel en de Auke Vleerstraat.

De hevige regenval van zondagavond volgde ongeveer de lijn Gronausestraat - Hengelosestraat. Het dak van meubelwinkel Resink Wonen aan de Woonboulevard Schuttersveld 3 is als gevolg van de regen deels ingestort.

Gedurende enkele uren na de regenval is een speciaal telefoonteam operationeel geweest, dat mensen konden bellen voor informatie en om meldingen van gevaarlijke situaties door te geven. Medewerkers van brandweer, politie en gemeente zijn de gehele nacht bezig geweest om de wegen voor de ochtendspits weer vrij te maken.

Het algemene nummer voor schademeldingen in de openbare ruimte is (053) 4815255. Dit kunt u bellen bij bijvoorbeeld losliggende putdeksels of wegverzakkingen. Bij levensbedreigende wateroverlast belt u 112.

11 juni 2007