Gemeente Enschede

Vandaag start ideeënronde Twentse Schouwburg

Vandaag start de eerste ideeënronde voor de Twentse Schouwburg. De eerste ideeënronde duurt tot vrijdag 15 juni. Iedereen die betrokken is bij Enschede, creatief is én een goed idee weet voor de herbestemming van de Twentse Schouwburg kan via de website van de gemeente of via de post reageren.

Derde Akte Eerste bedrijf: Reageer en Inspireer Vandaag start het eerste bedrijf van de derde akte. In deze akte kan iedereen meedoen. Opzet is er dat er zoveel mogelijk ideeën komen wat te doen met dit gebouw. Iedereen kan zijn idee beschrijven op hoofdlijnen in maximaal 1 A4 en digitaal inleveren via de website www.enschede.nl via de speciale actiepagina of een brief sturen naar postbus 20 7500 AA Enschede t.a.v. afdeling Communicatie. Hier staan ook de voorwaarden en het vervolg van de Akte en de 7 Gouden Regels zoals deze zijn vastgesteld. Deze ideeënronde is onderdeel van een uniek open planproces.

Eerste ideeën binnen.
De eerste ideeën zijn inmiddels binnen. Vanaf 15 juni zijn alle ideeën te zien via www.enschede.nl

Prijs: VIP bij opening Muziekkwartier
Voor het meest spraakmakende idee, het idee wat de tongen losmaakt is er een prijs: de winnaar zal zeker aanwezig zijn als het Muziekkwartier haar deuren officieel opent in 2008. De winnaar wordt bepaald samen met Dagblad Tubantia/Twentsche Courant. De krant die dit proces kritisch op de voet volgt en ervan verslag doet.

De Twentse Schouwburg, een beeldbepalende gebouw in het hart van Enschede krijgt een nieuwe bestemming als gevolg van de bouw van het Muziekkwartier dat in 2008 wordt opgeleverd. In de eerste akte van het interactieve planproces waren de professionals aan het woord, in de 2 akte besloot het bestuur tot de kaderstellende regels en nu is het aan de stad om te reageren. Het einde van akte 3 wordt aan het einde van het jaar verwacht.

Bijlage(n)

Open 07-06-10_Flyer_Schouwburg.pdf in nieuw window 07-06-10_Flyer_Schouwburg.pdf
Open 07-06-11_Flyer_Akte_3.pdf in nieuw window
07-06-11_Flyer_Akte_3.pdf

11 juni 2007