KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

12-6-2007

Afdeling Sportstimulering heeft 6 RS Feva XL ter beschikking gekregen!

Het Watersportverbond heeft dit jaar van de bouwer LDC uit Engeland 6 RS Feva XL 2-mans jeugdboten ter beschikking gekregen. Ter
ondersteuning van het schoolzeil programma van het Watersportverbond en de aangesloten verenigingen konden deze boten geleverd worden via zeilschool Aquavitesse, de vertegenwoordiger in Nederland van de RS botenlijn.

De RS Feva XL is een tweemans jeugdboot voor jeugd na de Optimist. De boot is gemaakt van supersterk Polyethyleen en aantrekkelijk vorm gegeven. Zo heeft de boot een mylar grootzeil en een gennaker in vrolijke kleuren. Door die gennaker is de boot zeker uitdagend te noemen en toch makkelijk te zeilen.

Het Watersportverbond is erg blij met de ondersteuning van Aquavitesse en LDC Engeland, waar gelijk tijdens de Mission Olympic School Final (zie www.missionolympic.nl en www.schoolensport.nl) al gebruik van wordt gemaakt.

Naast eigen gebruik door het Watersportverbond staan de boten ook ter beschikking van verenigingen die deze boten willen uitproberen. In de winter van 2005/2006 hebben meerdere verenigingen namelijk hun voorkeur voor dit boottype als 2-mans jeugdboot uitgesproken. Dat gebeurde na een aantal bijeenkomsten die geïnitieerd zijn door WV Vinkeveen-Abcoude onder leiding van voorzitter Peter Albers. Juist omdat de verenigingen zelf voor dit type hebben gekozen is het Watersportverbond blij hierop met deze faciliteit te kunnen inspelen. Er zijn 2 trailers met elk 3 RS Feva XL beschikbaar. Verenigingen die concrete plannen en verzoeken hebben kunnen contact opnemen met het Watersportverbond:

Christoffel van Hees
030-7513721

Internetadres: www.ldcracingsailboats.co.uk/
E-mailadres:Christoffel.vanhees@watersportverbond