PERSBERICHT

Mamut neemt Deense Stellar Business Software over

(Schiphol-Rijk, 11 juni 2007) Mamut, leverancier van complete softwareoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf, heeft het bedrijfsonderdeel Stellar Business Software overgenomen van het Deense Allerup edb A/S. Stellar Business Software ontwikkelt, distribueert en verkoopt zakelijke softwareoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf in Denemarken. De overname volgt op de in december 2006 ondertekende intentieverklaring.

Stellar Business Software heeft al 10.000 administratieve oplossingen aan kleinere bedrijven in Denemarken geleverd. Daarnaast levert het e-government oplossingen aan het Deense mkb.

"Met de aankoop van Stellar wordt Mamut de op één na grootste leverancier van administratieve oplossingen aan midden- en kleinbedrijven in Denemarken," zegt Dave Kroder, Country Manager van Mamut in Nederland. "Daarnaast krijgen we toegang tot de technologie voor e-government oplossingen voor het mkb, waaronder integratie gebaseerd op de Deense standaarden OIOXML en UBL 2.0. Deze technologie zal verder worden ontwikkeld en uitgerold, zodat onze klanten in andere Europese landen ook kunnen profiteren van deze oplossingen."

Het bedrijfsonderdeel heeft 11 werknemers en een omzet van DKK 10 miljoen (EUR 1,34 miljoen), met een EBIT van DKK 1 miljoen (EUR 0,13 miljoen) in 2006. De prijs van het bedrijfsonderdeel bedraagt DKK 10 miljoen (EUR 1,34 miljoen) en het recht op inschrijving voor 400.000 Mamut-aandelen tegen een prijs van NOK 1 (EUR 0,12) per aandeel, uiterlijk tot 20 december 2007.


---
Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 300.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Voor meer informatie over Mamut en haar oplossingen zie www.mamut.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 06-55883031, email: davek@mamut.nl of
Kalle Siebring van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: ksiebring@hillandknowlton.com