Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 11 juni

* DRIE MAAL RIJBEWIJS EN MOTOR KWIJT EN AANHOUDING NA ILLEGALE

STRAATRACE
MAASVLAKTE- Politiemensen hebben zondagavond vier mannen aangehouden voor het deelnemen aan een illegale straatrace. Daarnaast kregen 50 omstanders een bekeuring voor het negeren van een geslotenverklaring.
Rond half acht zagen surveillerende politiemensen op de Dardanellenstraat een groep van zo'n 150 personen staan. Deze mensen stonden langs een stuk weg van zo'n 300 meter, waar achter elkaar enkele races tussen twee motoren werden gehouden. Door diverse politiemensen van verschillende districten en motoragenten van de Verkeerspolitie werden vervolgens de verschillende routes rondom het 'race-terrein' bemand.
Dit had als resultaat dat de vier betrokken motorrijders werden staande gehouden. Van drie van hen werd zowel het rijbewijs als de motor in beslag genomen. De vierde, een 31-jarige Rotterdammer, reed zonder geldig rijbewijs, op een motor met valse kentekenplaten. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* VERDACHTE DODELIJKE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

Het rechercheteam van de Regionale Recherche Dienst van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft zondagavond de verdachte van de dodelijke steekpartij op de Persoonshaven aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Rotterdammer, hij heeft inmiddels bekend te hebben gestoken. Bij de steekpartij kwam 7 juni jl. een 18-jarige Rotterdammer om het leven. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Door intensief recherchewerk van rechercheurs werd al snel de identiteit van de verdachte bekend. Dit is ook bekend gemaakt in een persbericht. De verdachte meldde zich, met deze wetenschap, zondagavond bij het politiebureau aan het Doelwater. Het rechercheteam houdt zich de komende dagen bezig met het nauwkeurig achterhalen en in beeld brengen van wat er precies is voorgevallen voorafgaand, tijdens en na het misdrijf.

Uitgave zondag 10 juni

* SCHADE VERNIELINGEN WORDT VERHAALD
(aanvulling op eerder bericht vandaag: Recherche start onderzoek naar openlijke geweldpleging rondom Strand aan de Maas) De politie en de gemeente Rotterdam gaan schade aan personen, gebouwen en voertuigen verhalen op verdachten van de openlijke geweldpleging op en rond het Strand aan de Maas zaterdagavond. Die avond werd het strand ontruimd, nadat bij een feest door grote drukte onenigheid was ontstaan. De meeste aanwezigen verlieten op verzoek het strand. Enkele tientallen mensen keerden zich bij de ontruiming tegen de politie en gooiden met stenen. Hierbij raakten vier politiemensen licht gewond, enkele politievoertuigen raakten beschadigd.
Door de raddraaiers zijn in de omgeving diverse ruiten vernield, ook bij een avondwinkel ging een steen door de ruit. In eerdere berichtgeving is aangegeven dat hier spullen waren weggenomen, dit is niet zo gebleken.
De politie is volop bezig camerabeelden te bekijken teneinde de groep in beeld te krijgen en zo verantwoordelijken aan te kunnen houden. Hierbij wordt ook gekeken naar de toedracht van de onenigheid.


* RECHERCHE START ONDERZOEK NAAR OPENLIJKE GEWELDPLEGING RONDOM

STRAND AAN DE MAAS
De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de openlijke geweldplegingen die zaterdagavond, rondom het strand aan de Maas, plaatsvonden en ongeveer een uur duurde. De recherche is vandaag gestart met de opsporing van de verdachten en maakt daarbij gebruik van camerabeelden.
Omstreeks half twaalf ontstond bij het strand aan de Maas onenigheid toen enkele honderden gasten het strand niet meer op konden. Door de grote toeloop was het vol. Dit leidde tot onenigheid met enkele beveiligers waarbij twee van hen gewond raakten.
In overleg met de bedrijfsleider hebben politiemensen het strand ontruimd. De meeste aanwezigen verlieten op verzoek het strand. Een ander deel, enkele tientallen mensen, uitte hun ongenoegen in de richting van de politie. Hierbij werden stenen gegooid en raakten drie agenten licht gewond.
Door de raddraaiers werden vervolgens diverse ruiten in de directe omgeving van het strand ingegooid. In een avondwinkel heeft een aantal van hen proletarisch gewinkeld.
Een 23-jarige Rotterdammer is aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en is ingesloten.
De gewonde politieagenten konden na behandeling hun dienst voorzetten. De beide bewakers zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Eén liep een hoofdwond op en bij de ander raakte zijn schouder uit de kom.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Om de verkeersveiligheid te vergroten is door politiepersoneel van district Oost zaterdagavond en - nacht een alcoholcontrole gehouden. Op diverse locatie onder meer op de Jacques Duthilhweg, de Hoofdweg en de Nancy Zeelenbergsingel zijn 693 automobilisten gecontroleerd. Van hen bleken er 7, waaronder één beginnend bestuurder, teveel alcohol gedronken te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Van één bestuurder is het rijbewijs ingevorderd hij bleek 1,55 promillage alcohol in zijn bloed te hebben.


* ELF BULGAREN AANGEHOUDEN
Een melding over mogelijk illegale prostitutie bij de politie van het district Noord leidde zondagmorgen tot de aanhouding van elf mensen, vermoedelijk illegale Bulgaren.
De mensen werden aangetroffen in een pand aan de Schieveenstraat. Rond tien uur werd daar een onderzoek ingesteld in een woning en trof men zeven mannen en vier vrouwen aan. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau. Het onderzoek richt zich op de status van de verdachten en mogelijk activiteiten in de prostitutie.