Gemeente Vlaardingen


Voorjaarsnota 2007 uit

11 juni 2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Voorjaarsnota 2007 vastgesteld. In deze nota schetst het college de voortgang van de uitvoering van het coalitieakkoord Ambitieus, betrokken, sociaal, de rem eraf!. Ook doet het college voorstellen voor nieuwe maatregelen die in de meerjarenbegroting 2008 2011 aan de raad worden voorgelegd.

Samen investeren in stad en samenleving
Het college spant zich in om samen met maatschappelijke partners te investeren in stad en samenleving. De financiële positie van de gemeente biedt momenteel ruimte om extra geld ten goede te laten komen aan de Vlaardingse samenleving. Door het voordelige saldo kunnen enkele structurele maatregelen in de komende meerjarenbegroting worden verwerkt. Het gaat om een bedrag van ruim 1 miljoen in 2008 tot 1,3 miljoen in 2011. Voor specifieke kortdurende interventies put het college uit de beschikbare reserves. Deze maatregelen bedragen 5,4 miljoen euro. Mocht in de komende periode blijken dat incidentele voorstellen alsnog een structureel karakter moeten krijgen, dan onderzoekt het college realistische bezuinigingsmogelijkheden. Dan moet bestaand beleid plaatsmaken voor nieuw beleid.

Uitvoeringsopdracht gevaagd aan raad
Het college vraagt aan de raad om opdracht om de voornemens uit de Voorjaarsnota verder uit te werken in de programmabegroting 2008 2011. De Voorjaarsnota 2007 wordt op 27 juni in de commissies behandeld. De raad vergadert op 4 en 5 juli over de Voorjaarnota 2007.

Extra maatregelen
In de Voorjaarsnota doet het college voorstellen voor extra maatregelen, bijvoorbeeld voor een 'pilot tieneropvang', een gratis bewaakte fietsenstalling in de binnenstad en nieuwe wijkinformatiecentra in de Oostwijk en de Westwijk. Zie ook de links in de rechterkolom.
Wie de volledige Voorjaarsnota wil lezen, kan een exemplaar downloaden (zie rechterkolom).