Vernielzuchtige jongelui aangehouden

Oudewater, 11-06-2007 o In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni zijn negen verdachten bij het zwembad aan het Statenland aangehouden.

Rond 03.50 uur die nacht meldde een getuige dat jongelui zich in het zwembad bevonden en vernielingen aan het plegen zouden zijn. Agenten waren vlak in de buurt en snel ter plaatse.

Zij zagen meerdere jongelui wegrennen. Negen verdachten werden aangehouden: twee meisjes van 14 en 17 jaar, drie jongens van 16 en vier jongens van 17 jaar. Zeven kwamen uit Oudewater, een uit Papekop en een uit Nieuwerbrug. Het negental werd naar het politiebureau overgebracht.

In het zwembad waren meerdere vernielingen gepleegd: prijsbokalen, elektrakabels, paspoppen en hekken waren vernield / beschadigd.

Uit onderzoek bleek dat drie van de verdachten daadwerkelijk op het zwembadterrein waren geweest. Het ging om een jongen van 16 jaar en twee van 17 jaar, allen uit Oudewater. Zij verklaarden geen vernielingen te hebben gepleegd. Dat zou zijn gebeurd door een andere groep jongeren. De politie zet het onderzoek naar deze vernielers voort.

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.