Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 11-06-2007

Winnaars Schrijf je Reis bekend!

Op zondag 10 juni werden tijdens de Schrijf(jeReis)Dag in het Rozentheater in Amsterdam de prijswinnaars van de schrijfwedstrijd voor jongeren, Schrijf je Reis, bekendgemaakt. Kim Lian van der Meij reikte namens de jury de prijzen uit. Uit de vele inzendingen pikte de jury, met daarin onder andere Khalid Boudou en Maya Lievegoed, de volgende winnaars:

De hoofdprijs is gewonnen door Wilbert Elting uit Hurdegaryp De jury noemde zijn verhaal innemend en zeer volwassen. Uitgeverijen werden door de jury geadviseerd deze jongen in de gaten te houden! Wilbert wint met zijn verhaal een reis voor 2 personen ter waarde van 1.000 euro, en 500 euro zakgeld per persoon.

De 2e prijs is gewonnen door Lotte Wiegeraad uit Breda De jury prees Lotte voor de super originele invalshoek van haar verhaal en haar fijn leesbare stijl. Met haar verhaal wint ze 2 interrail tickets van elk 195 euro, plus 150 euro zakgeld voor haar en haar reisgenoot.

Eervolle vermeldingen (en reischeques van 125 euro) waren er voor de volgende jonge schrijvers:

Bregje van Veelen (Rotterdam)
Hedwig Sietsma (Ermelo)
Karim Abbara (Amsterdam)
Natascha van Dam (Capelle aan den Ijssel)
Samantha van Wingerden (Sliedrecht)
Sanne van Dorst (Heesch)
Suzanne Dietz (Tilburg)
Sylvia Mannaerts (Dieren)

Het vervolg
De twee hoofdprijswinnaars gaan een weblog bijhouden over hun reis op de website www.schrijfjereis.nl Op deze site vind je ook de verhalen van alle bovengenoemde finalisten.

Schrijf je Reis
Schrijf je Reis in een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 16 en 19 jaar. Met het insturen van een kort verhaal met het thema "Reizen" kun je je eigen droomreis winnen. De wedstrijd wordt georganiseerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst en mogelijk gemaakt door onderstaande subsidiënten. Wie op de hoogte gehouden wil worden van de start van de wedstrijd van volgend jaar, kan een mail sturen naar: schrijf@schrijfjereis.nl

Noot voor de redactie,