Ingezonden persbericht


Persbericht

11 juni 2007

Eurindustrial N.V. verwerft logistiek centrum in Apeldoorn

Belegd vermogen van Eurindustrial stijgt tot boven de 140 miljoen euro

Eurindustrial N.V. uit Arnhem, een onafhankelijke vastgoedbeleggingsmaatschappij die belegt in logistiek vastgoed, heeft het vijftiende logistieke centrum aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd.

Het complex is gelegen in Apeldoorn op bedrijventerrein Ecofactorij. De bedrijfspanden op dit terrein worden ontwikkeld volgens richtlijnen voor verantwoord en milieubewust ontwerpen en bouwen, waardoor een zeer eigentijds en markant logistiek centrum ontstaan is. Het complex ligt op een perceel van 28.250 m² en bestaat uit 10.260 m² op- en overslagruimte en 2.770 m² kantoren. De huurder van het logistieke complex is Sandd, het op één na grootste postbedrijf van Nederland. Sandd houdt zich bezig met de bezorging van geadresseerd drukwerk zoals direct mail en abonneebladen via een landelijk netwerk. In het logistieke centrum in Apeldoorn worden jaarlijks ongeveer 350 miljoen poststukken verwerkt.

Voor Eurindustrial is het complex in Apeldoorn het vijftiende logistieke centrum in de beleggingsportefeuille. De logistieke centra liggen in Almere, Apeldoorn, Beuningen, Herkenbosch, Moerdijk (2), Nieuwleusen, Nieuw-Vennep, Nuth, Venlo (3), Venray, Zeewolde en Zevenaar. In totaal omvat de vastgoedportefeuille nu 192.000 m² op- en overslagruimte en circa 21.000 m² kantoren gelegen op 394.000 m² terrein. Het totaal belegde vermogen van Eurindustrial stijgt door de acquisitie naar 142 miljoen euro. Daarmee versterkt Eurindustrial zijn positie als één van de belangrijkste, onafhankelijke beleggingsmaatschappijen voor logistiek vastgoed in Nederland. In het aandelenkapitaal wordt voor in totaal 70 miljoen euro deelgenomen door achttien institutionele beleggers.

Eurindustrial N.V. verwacht haar belegde vermogen de komende jaren onder andere door sale- and lease back overeenkomsten flink te kunnen uitbreiden. Ondernemingen in de sector logistiek en distributie concentreren zich namelijk in toenemende mate op hun kernactiviteiten en besteden exploitatie, beheer en financiering van vastgoed steeds vaker uit aan gespecialiseerde bedrijven. Daarnaast neemt ook de belangstelling van institutionele beleggers voor logistiek vastgoed toe.


---

Dit persbericht is ook verschenen op internet: www.eurindustrial.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de directie: De VastgoedKompagnie B.V., J. Pons, telefoon: 026-3764525 en 06-55806749 of j.pons@eurindustrial.nl

Perscontact: Wisse Kommunikatie, Theo Snijders, telefoon 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl