Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 11 juni 2007

Taxibus rijdt achter op personenauto

Almelo

Op zondag 10 juni heeft er omstreeks 18.30 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Ootmarsumsestraat in Almelo waarbij een taxibusje achter op een personenauto reed. Twee personen raakten bij de aanrijding gewond waarvan er één naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Een 43-jarige bestuurder van een taxibus uit Almelo reed op Ootmarsumsestraat uit de richting van de Sluitersveldsingel. Een voor hem rijdende 21-jarige bestuurster van een personenauto uit Harbrinkhoek, moest ineens remmen omdat een, voor haar rijdende camper, linksaf wilde slaan. De 43-jarige taxichauffeur zag dit te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. De 21-jarige botste hierdoor ook tegen de, voor haar rijdende, 32-jarige bestuurder van een camper. De 21-jarige en haar 20-jarige inzittende uit Harbrinkhoek raakten gewond bij de aanrijding. De 21-jarige moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-075926)

Bijrijder bromfiets gewond na aanrijding

Losser

Een 16-jarige bijrijder van een bromfietser uit Losser is op zondag 10 juni gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de kruising Industriestraat / Holsbreepad in Losser.

Omstreeks 15.30 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Losser op het Holsbreepad, een fietspad, uit de richting van de Leussinkweg. Achterop zat een 16-jarige plaatsgenoot. Op de kruising met de Industriestraat verleende de 16-jarige geen voorrang aan een voor hem van rechts komende en op de Industriestraat rijdende 26-jarige automobilist uit Losser. Er ontstond een aanrijding waarbij de 16-jarige bijrijder gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd werd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bromfietser voor het geen voorrang verlenen en het rijden met een bromfiets over een fietspad binnen de bebouwde kom. (07-075885)

Mishandeling tijdens stortbui

Enschede

Op de Stroinksbleekweg in Enschede is in de nacht van 10 op 11 juni een 39-jarige vrouw uit Enschede mishandelt door een 41-jarige plaatsgenoot.

De 41-jarige reed omstreeks middernacht in zijn auto op de Stroinksbleekweg. Vanwege de hevige stortbuien die avond hadden buurtbewoners ter plaatse maatregelen genomen tegen de overlast. Hierdoor kon de 41-jarige zijn weg niet vervolgen en begon op straat een discussie. Uiteindelijk gaf hij de 39-jarige een vuistslag in het gezicht waarna hij vervolgens wegreed. De politie heeft de 41-jarige even later in een woning aan de Stroinksbleekweg aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. (07-076021)

Politie treft bij controle drugs aan

Enschede

De politie heeft tijdens een controle op zondag 10 juni een 36-jarige Enschedeër aangehouden voor het rijden onder invloed. Tevens namen agenten een zakje wit poeder, vermoedelijk hard drugs, bij de man in beslag.

Omstreeks 05.00 uur controleerden agenten tijdens een alcoholcontrole de 36-jarige automobilist. Omdat bleek dat de 36-jarige onder invloed reed werd hij meegenomen naar het bureau. Nadat tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt voor het rijden onder invloed trof de politie een kleine hoeveelheid poeder, vermoedelijk hard drugs, in de auto van de 36-jarige aan. Hiervoor werd de Enschedeër wederom aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-075941)

Man beledigt en bedreigt agenten

Enschede

Een 34-jarige Enschedeër is op zondag 10 juni op de Langestraat in Enschede aangehouden wegens het beledigen en bedreigen van agenten.

Een agente surveilleerde met haar collega die avond omstreeks 20.00 uur in de Langestraat toen zei vanaf het terras nageroepen werd door een man. Omdat deze man, een 34-jarige Enschedeër, diezelfde middag haar ook onheus benaderde, besloten beide agenten de Enschedeër aan te spreken op zijn gedrag. De 34-jarige,die het nodige gedronken had, bleek niet voor rede vatbaar. Toen hem naar zijn naam gevraagd werd beledigde hij wederom beide agenten. Tijdens zijn aanhouding bedreigde hij ook nog de agenten. Op het politiebureau werd de man gehoord en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-075941)

Snelheidscontrole bij toezicht vreemdelingen door KMAR

De Lutte

Tijdens een zogenaamd Mobiel Toezicht Vreemdelingen ( MTV) door de Koninklijke Marechaussee is door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Twente een speciale snelheidscontrole gehouden.

Zondag 10 juni werd tussen 14 en 20 uur door de Koninklijke Marechaussee langs de A1 bij de Lutte, een controle uitgevoerd op de binnenkomst in Nederland van vreemdelingen. Om dit goed te kunnen uitvoeren en ter bescherming van de controleurs, gold daarbij voor een traject van ongeveer 3 kilometer, een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur in plaatst van de toegestane 120 kilometer. Een paar honderd meter voorbij de grensovergang was daarvoor een zogenaamd matrixbord geplaatst en meerdere snelheidsborden met daarop aangegeven dat er een snelheidsbeperking was ingesteld van 70 km per uur.

Door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Twente werd in dit wegvak een controle op de snelheid gehouden. In totaal zijn 389 voertuigen met behulp van een laserapparaat op hun snelheid gecontroleerd. Van deze gecontroleerde voertuigen reden 37 bestuurders sneller dan de tijdelijk toegestane 70 km per uur, zij werden op de afrit "De Lutte" van de A1 aan de kant gezet. Drie van hen reden zelfs dusdanig veel te hard dat hun rijbewijs ingevorderd kon worden. Bij twee van hen, een man van 42 jaar uit Enschede en een even oude bestuurder uit Fleringen, is dit ook daadwerkelijk gedaan. Zij reden beiden 125 km per uur, dus 55 km meer dan het toegestane.

Een derde bestuurder, een 26-jarige man uit het Engelse Lyndfield, mocht na overleg met de officier van justitie zijn rijbewijs behouden. Wel moest hij direct een boete van 430 euro betalen voor het feit dat hij 130 km reed i.p.v. de toegestane 70 km per uur. Hij betaalde..

Ook een 28-jarige bestuurster van een auto uit het Duitse Wolfsburg kreeg direct een boete opgelegd door de officier van justitie van 570 euro. Zij voldeed hieraan en mocht toen haar rijbewijs behouden. De 28-jarige werd rijdend op het tegenovergesteld wegvak van de A1 aangetroffen in de richting van de grens, daar waar nog 120 km per uur is toegestaan. Geconstateerd werd dat zij met een snelheid van 200 km per uur reed, dus 80 km te hard.

Bij de controle door de Koninklijke Marechaussee zijn in totaal 885 personen gecontroleerd die Nederland in wilden reizen. Al deze personen waren in het bezit van geldige papieren. Wel zijn 13 personen gecontroleerd die nog boetes hadden openstaan. Bij 12 van hen is in totaal ongeveer 2500 euro geïnd. De dertiende kon de voor hem openstaande 270 euro niet betalen en is daarop voor het ondergaan van 6 dagen gevangenisstraf opgesloten.


---- --
Het Nederlandse + Rode Kruis

Denekamp, maandag 11 juni 2007

Open dag Politie, Brandweer en het Nederlandse Rode Kruis Dinkelland, zaterdag 16 juni 2007 van 10.00 - 15.00 uur

Samen aan de slag voor een veilig Dinkelland

Op zaterdag 16 juni wordt er een grote open dag gehouden in en rondom de werkruimtes van de Politie, Brandweer en het Nederlandse Rode Kruis aan de Nordhornsestraat in Denekamp. Tussen 10.00-15.00 uur is iedereen van harte welkom.

De open dag wordt gehouden, omdat het 10 jaar geleden is dat de drie hulpverleningsorganisaties gezamenlijk gehuisvest werden aan de Nordhornsestraat in Denekamp.

Het doel van de open dag is om inwoners van Dinkelland en omgeving een kijkje in de keuken van de drie hulpverleningsorganisaties te bieden.Tevens wordt benadrukt dat iedereen zelf veel kan doen om te zorgen voor een veilige leefomgeving.

Hoofdlijnen programma:
- Om 10.00 uur wordt de dag op spectaculaire wijze geopend door burgemeester Willeme en Kim Kotter. - Hierna is er voor iedereen gelegenheid om tot 15.00 uur een kijkje te nemen in de werkruimtes, om diverse demonstraties bij te wonen en om in gesprek te gaan met de medewerkers van de drie hulpverleningsorganisaties. - Verder zijn er diverse informatiestands opgesteld, waar bezoekers uiteenlopende informatie kunnen verkrijgen. - Uiteraard staat er voor iedere bezoeker koffie en thee klaar en ranja voor de jongere bezoeker.

Programmaonderdelen:
-Demonstraties van de jeugdbrandweer; -Demonstraties vlam in de pan; -Demonstraties van de hondengeleiders en politiehonden; -Demonstratie ongevallensimulatie door Brandweer, Politie en het Nederlandse Rode Kruis; -Politiepaarden;
-Wervingstand van Politie en Brandweer; -Jongerenbus gemeente Dinkelland i.s.m. Politie Dinkelland; -Videopresentatie en infostand van het Nederlandse Rode Kruis; -Informatie en demonstraties van AED apparatuur (Automatische Externe Defibrillator); -Kennismaken met lotusslachtoffers; -Bezichtigen van de tankwagen, de dompelpomp en de verbindingswagen van de Nederlands en Duitse brandweer; -Optredens van The Little Constable Band, onderdeel politieorkest Politie Twente; -Demonstraties van het Duitse Rode Kruis; -Mobiele Eenheid (ME) politie; -Stand Integrale veiligheid (gemeente Dinkelland) -Informatie van de afdeling Bijzondere Wetten van de Politie; -Truck met uitleg over de "dode" hoek door de Politie; -Videoauto van het verkeershandhavingsteam van de Politie;

Afsluiting gedeelte Nordhornsestraat In verband met de open dag zal het gedeelte van de Nordhornsestraat tussen de rotonde bij autogarage Tijkorte en de rotonde vlakbij het politiebureau/brandweerkazerne en het Nederlands Rode Kruis afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer tussen 08.00 uur en 17.00 uur. De bushalte komt gedurende deze afsluitingsperiode te vervallen. Het Chinees restaurant is via een omleidingsroute wel te bereiken.

Aandachtspunten/Tips:
-Bezoekers worden gevraagd zoveel mogelijk met openbaar vervoer, per fiets of lopend te komen. Fietsenstallingen zijn aanwezig. -Neem een fototoestel mee, voor het maken van leuke foto's. -Voor meer informatie over de open dag bekijk de internetsite www.politie.nl/Twente.