Ingezonden persbericht


Persbericht

11 juni, 2007

Tribal opent kantoor in China

Bosch' internetbedrijf ziet potentieel Chinese online markt

Tribal, specialist in internetmarketing, website-optimalisatie en -ontwikkeling heeft een vestiging geopend in China. Op donderdag 24 mei vond de officiële opening plaats van het nieuwe kantoor in Shanghai. Björn van der Veen (28) startte Tribal China samen met vriend en zakelijk partner Wen Zhang. Het bedrijf wil een brug bouwen tussen Oost en West via internetmarketing-gerelateerde projecten.

Bij de opening waren verscheidene zakelijke partners in China aanwezig, waaronder afgevaardigden van de Nederlandse KvK in China en van zoekmachinebedrijven Baidu en Google. Tribal-directeur Jan Beekwilder was vanuit het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch aanwezig om samen met Björn van der Veen en Wen Zhang traditioneel het lint door te knippen.

De Chinese internetmarkt biedt nu al een enorm potentieel voor ondernemers, met 123 miljoen online Chinese consumenten. In de toekomst zullen de zakelijke kansen op internet daar alleen maar toenemen, aangezien nu nog maar 10% van de totale Chinese bevolking (1,3 miljard) online is. Door de oprichting van Tribal China worden veel drempels voor bedrijven weggenomen om succesvol te kunnen opereren op het Chinese internet. Zo is Tribal het enige westerse bureau dat een partnerschap heeft met Baidu, China's grootste zoekmachine.

Tribal China is gevestigd in het zakelijk centrum van Shanghai, genaamd Pudong. Het bedrijf bestaat op dit moment uit 17 mensen, maar verwacht wordt dat dit aantal flink zal toenemen in de komende tijd. Het personeel bestaat met name uit 'native speaking' Chinese internetspecialisten.

Tribal is de afgelopen maanden stevig aan het uitbreiden. Onlangs werd ook al een Duitse vestiging geopend (Click Effect) en fuseerde het internetbedrijf uit 's-Hertogenbosch met stadsgenoot InternetMARKeting Van Werven.

Meer informatie over Tribal BV is te vinden op http://www.tribal.nl. Voor meer informatie over Tribal China, kijk op http://www.tribal.cn/dutch/.

VOOR DE REDACTIE

De Tribal Groep uit Den Bosch bestaat sinds 1999 en biedt concepten, systemen, marketing en mensen die gespecialiseerd zijn in optimalisatie van online activiteiten. Het bedrijf ondersteunt veel gerenommeerde organisaties die internet al geruime tijd verder hebben geïntegreerd in hun marketingmix. Sinds de oprichting heeft Tribal een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 75 medewerkers. Tribal heeft een breed klantenbestand dat bestaat uit ruim 400 klanten, zowel in Nederland als internationaal, waaronder Philips, Océ, Ballast Nedam en het UWV.

Foto: Björn van der Veen verricht de officiële opening van het Chinese Tribal-kantoor door middel van het doorknippen van een lint.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof bij LEWIS Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com