Gemeente Zandvoort


Proef met inzamelen onder motto: Oud papier - Nieuwe manier

(11 juni 2007)

De gemeente heeft inmiddels 1300 adressen gemaild met het verzoek mee te werken aan een nieuwe manier van het inzamelen van oud papier en karton. Het gaat om een proef, die, als hij slaagt, heel veel winst betekent voor het milieu. Het proefgebied is ruwweg Zandvoort-Zuid en de Koniginnebuurt. De proef is georganiseerd onder het motto: 'Oud papier - Nieuwe manier'. Het blijkt verassend eenvoudig om er aan mee te doen.

Hieronder volgt de brief.

Geachte mevrouw, mijnheer,

Oud papier en karton: als u het voortaan aanbiedt met een speciale rolemmer, dan halen wij het gratis op. Zo werkt het in de praktijk nog niet. De gemeente Zandvoort biedt u binnenkort aan om wel op deze manier te gaan werken.

Uw oud papier in een rolemmer doen en deze één keer per maand klaar zetten: voor u een kleine moeite, terwijl de recycle-voordelen voor ons allemaal werkelijk enorm zijn. Nog meer oud papier zal op deze manier opnieuw gebruikt worden. Da's natuurlijk op zijn beurt weer goed voor het milieu.

Net als 1299 andere huishoudens geven wij uw huishouden binnenkort een speciale rolemmer en rekenen wij erop dat u meedoet.

In eerste instantie gaat het om een proef.
Aan de hand van de resultaten zal de gemeente een besluit kunnen nemen over definitieve invoering in de hele gemeente.

De proef start binnenkort met een tweede brief waarin wij u nader informeren over de mogelijkheid van gescheiden inzameling van oud papier. Wij stellen u dan ook in de gelegenheid om met een antwoordkaart duidelijk aan te geven dat u geen gebruik wilt maken van de nieuwe ophaaldienst omdat u bijvoorbeeld uw papier al op een andere wijze gescheiden aanbiedt. Stuurt u geen antwoordkaart in, dan gaan wij ervan uit dat u de recycle- en milieuvoordelen mee wilt pakken en krijgt u de speciale rolemmer. Daaraan zijn overigens geen kosten verbonden. .

In bijgevoegde folder wordt het nut en de noodzaak van gescheiden ophalen van oud papier nog eens helder uiteengezet.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Zandvoort - 5 juni 2007

Burgemeester en Wethouders van Zandvoort