Gemeente Zandvoort


Voorbereidingen afscheid burgemeester M.R. van der Heijden

Burgemeester M.R. van der Heijden neemt eind juni afscheid van Zandvoort. Op de 28ste van de ambtelijke organisatie, de 29ste, tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad en met een speciale toernee langs verschillende Zandvoortse organisaties en verenigingen, en tot slot op 30 juni van de Zandvoortse bevolking tijdens een grote openbare afscheidsreceptie, met daarop aansluitend een Ameezing Afscheid.

Bijna 2 decennia
Met dit drievoudige afscheid sluit Burgemeester M.R. van der Heijden een bestuursperiode van 19 jaar af. Een bewogen periode, waarin hij binnen de portefeuille Openbare orde en Veiligheid te maken kreeg met stevige problematieken, waarvan vele voortkomen uit de internationale badplaatspositie die Zandvoort inneemt, onder meer: jeugd en alcoholmisbruik en de vondst van explosieven op het Zandvoortse strand. Tijdens zijn burgemeesterschap zijn vele zaken in Zandvoort tot stand gebracht, zoals de 'wedergeboorte' van het Circuitpark Zandvoort, de bouw van Park Duinwijck, en, recent nog, een gloednieuw bestemmingsplan voor de Middenboulevard.

FPU
Van der Heijden stopt in het tweede jaar van zijn vierde ambtstermijn. De gemeenteraad van Zandvoort besloot op maandag 28 november 2005 de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Remkes te adviseren om per 16 april 2006 over te gaan tot zijn herbenoeming. Daarmee lag de weg open voor een vierde ambtstermijn. Van der Heijden liet daarop weten dat hij de functie tot 1 augustus 2007 zou vervullen, daar hij met ingang van deze datum gebruik wenste te maken van de Flexibele Pensioen Uittreding. De zoektocht naar een opvolger is in volle gang.

September
Eind mei maakte de Provincie Noord-Holland bekend dat 20 personen naar het ambt van burgemeester van de gemeente Zandvoort hebben gesolliciteerd. Aan een eerste selectie wordt gewerkt door de Commissaris van de Koningin Harry Borghouts. Deze selectie zal worden voorgelegd aan de commissie die namens de gemeenteraad de procedure begeleidt. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting september 2007 kunnen worden benoemd. Tot die aanstelling neemt de locoburgemeester het burgemeesterschap waar.