Gemeente Zandvoort


SP Zandvoort stelt vragen over recente 'watersnood'

(11 juni 2007)

Hoosbuien en wolkbreuken - Op sommige plaatsen in Nederland betekende dat heel veel overlast. Ook Zandvoort ontkwam niet aan de gevolgen van de buitensporige regenbuien. SP Zandvoort stelt vragen naar aanleiding van de laatste 'watersnood'- Wat heeft u ondernomen tussen 14 Augustus 2006 en 8 juni 2007? En: 'Welke serieuze maatregelen gaat u treffen?'

Hieronder volgt de brief van de SP aan het college.

Zandvoort 09-06-2007.

Geacht college,

Vrijdag 8 juni was het weer flink raak in Zandvoort. Verschillende straten stonden blank, waardoor het verkeer moest worden omgeleid. Huizen werden kleine overdekte zwembadjes. De waterputten kwamen omhoog de douche putjes konden de druk ook niet meer aan en laat ik het dan maar niet hebben over de toiletten. Wij zijn in de getroffene buurten huilende mensen tegen gekomen die ontredend waren en tegelijk kwaad op de gemeente Zandvoort waarom doen zij er niks aan. De SP Zandvoort vind dit onacceptabel dat deze bewoners nog steeds last hebben van wateroverlast je zal er maar wonen. 14 Augustus 2006 Heeft de SP Naar aanleiding van het toen blank staan van de verschillende straten in Zandvoort ook al vragen gesteld. Wat heeft u ondernomen tussen 14 Augustus 2006 en 8 juni 2007? De SP heeft de indruk dat u niets heeft ondernomen om het probleem op te lossen.

De SP heeft de volgende vragen aan u.


1. Bent u met de SP van eens dat deze problematiek nu echt onderzocht moet worden, en dat er een oplossing moet worden gevonden zodat deze bewoners een droog huis en straat houden en niet steeds schade moeten ondervinden? De vorige keer 4 september 2006 verwees u naar het rioleringsplan Ik vraag u dit niet te doen maar te komen met serieuze maatregelen die u nu gaat uitvoeren. En dat u de betreffende straten en bewoners schriftelijk op de hoogte gaat brengen met welke maatregelen u komt.


2. Hoe werkt het pompsysteem en zijn deze pompen geschikt of krachtig genoeg en staan er genoeg om bij langdurig of veel regenval het water af te voeren naar het bassin en of naar de overstortmeertjes?

Mocht het zo zijn dat het weer een pomp kwestie is, wat gaat u hier aan doen?

Ik hoop op redelijk termijn antwoord op mijn vragen te mogen ontvangen en niet alleen de SP maar ook de getroffene bewoners.

Met vriendelijke groet.

Willem Paap
Fractie SP Zandvoort.