Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Achterhoek - Noodweer                                     |
Door de hevige regenval van zondagavond stonden in de Achterhoek veel viaducten onder water, putdeksels kwamen omhoog en in een partycentrum is een zaal vol water gelopen.

In een partycentrum aan de Lichtenvoordsestraatweg in Aalten is de gehele zaal vol water gelopen. De brandweer moest eraan te pas komen om het water weg te pompen. De schade is niet bekend. Door de hevige regenval bleef er een behoorlijke hoeveelheid water onder het spoorwegviaduct aan de Europaweg in Lievelde staan. De brandweer heeft het water weggepompt. In Varsseveld vond in de tunnel aan de Twente Route rond 21.50 uur een aanrijding plaats tussen een 19-jarige automobiliste uit Didam en een 21-jarige automobilist uit Didam. De beide bestuurders reden de tunnel in, maar door de hoeveelheid water in de tunnel raakte de Didamse de macht over het stuur kwijt met een aanrijding als gevolg. Beiden bleven ongedeerd. De brandweer heeft het water weggepompt.

|     |Hengelo - Man botst onder invloed alcohol tegen auto's    |
Een 53-jarige automobilist uit Hengelo (G) is zondagmiddag bij het parkeren van zijn auto op het Karspel tegen twee geparkeerde auto's gebotst. De man bleek onder invloed van alcohol.

Het incident gebeurde rond 16.25 uur. De man wilde zijn auto parkeren, maar botste tegen twee andere auto's. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 3,4 prom. Door de politie werd direct het rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

|     |Neede - Verdachten inbraak veroorzaken aanrijding         |
Op de Diepenheimseweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats, waarbij een kleine rode auto betrokken was. De inzittenden van deze auto waren waarschijnlijk betrokken bij een inbraak in een woning aan de Diepenheimseweg. Bij de inbraak in de woning werd een raam geforceerd en een deur opengebroken. Vervolgens werden meerdere ruimtes doorzocht. Het is niet duidelijk of er iets werd weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

De aanrijding gebeurde rond 16.20 uur. Rond dit tijdstip reden drie auto's over de Diepenheimseweg richting Neede. De kleine rode auto kwam plotseling vanuit de inrit van de woning de weg oprijden en sloeg direct weer linksaf de Kappenweg op. Hierdoor moest de eerste auto met daarin een 43-jarige automobilist uit Nijverdal sterk afremmen. De twee auto, een zwarte Peugeot, wist uit te wijken. Een 33-jarige automobiliste uit Winterswijk reed als derde in de rij en botste tegen de auto van de bestuurder uit Nijverdal. De bestuurder van de zwarte Peugeot is een stuk verderop even gestopt en vervolgens verder gereden in de richting van Neede. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met deze bestuurder en eventueel met andere getuigen die meer kunnen vertellen over de inbraak en/of de rode auto.

|     |Neede - Insluiping in woning                              |
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een verschillende goederen, waaronder een tas met inhoud, sleutels een DVD speler weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Men kon de woning binnenkomen doordat een deur openstond, terwijl de bewoners aan het slapen waren. Uit de woning werd een dvd-speler, een mobiele telefoon, een bos sleutels en een tas met daarin geld en diverse pasjes weggenomen.

|     |Ulft - Politie betrapt inbrekers                          |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee Zutphenaren op heterdaad betrapt terwijl zij inbraken in een kiosk aan de Middelgraaf. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Rond 00.20 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in de kiosk. De politie ging direct op onderzoek uit en betrapte de Zutphenaren, 37 en 38 jaar, op heterdaad. Zij hadden een raam opengebroken om binnen te komen. De twee werden aangehouden en in verband met het onderzoek ingesloten.

|     |Aalten - Jongeren vernielen autospiegel                   |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongeren aangehouden in verband met vernieling van een autospiegel. Zij zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject.

Door een oplettende buurtbewoner zijn de drie jongeren van 15, 16 en 17 jaar oud uit Aalten staande gehouden. De buurtbewoner hoorde rond 01.25 uur een knal en zag een groepje jongeren wegfietsen bij de auto. De man bedacht zich geen moment en is erachteraan gefietst. Hij heeft een groepje vervolgens aangesproken en staande gehouden. De gewaarschuwde politie heeft de drietal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarden meerdere autospiegels vernield te hebben in de Richterinkstraat, Willemstraat en een stukje Hogestraat te Aalten. De politie verzoekt benadeelden aangifte te doen bij de politie. Men kan ook aangifte doen van internet www.politie.nl. De jongeren zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

|     |'s-Heerenberg - Politie houdt verdachte mishandeling aan  |
De politie heeft zondagavond een 34-jarige man uit Ulft aangehouden wegens mishandeling van een 40-jarige man uit 's-Heerenberg. De Ulftenaar werd ingesloten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de politie kwam rond 20.00 uur de melding van de mishandeling. Dit gebeurde in een woning aan de Bergherveld. De Ulftenaar kwam de woning binnen en begon het voor hem bekende slachtoffer te slaan en te schoppen. Deze liep verwondingen op aan zijn hoofd en ribben. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat de man met de ambulance werd overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. De Ulftenaar werd in verband met het onderzoek ingesloten.

|     |Doetinchem - Paard en wagen in sloot                      |
Een paard met wagen is zondagmiddag in een sloot beland langs de A18. Het dier bleek een gebroken been te hebben. de aanwezige dierenarts werd besloten om het paard in te laten slapen.

Het ongeval gebeurde rond 15.00 uur. Het paard was bespannen met een tweewielig karretje en op de bok zal een echtpaar uit Wehl. Opeens kwam een hond onder een heg vandaan. Het paard schrok hiervan en raakte met zijn achterbeen verstrikt in het karretje. Hierdoor kwam het paard met wagentje in de sloot terecht. De brandweer heeft het dier uit de sloot op het droge getrokken. Door een dierenarts werd geconstateerd dat het paard een been had gebroken en werd besloten het dier in te laten slapen. Het echtpaar uit Wehl bleef ongedeerd. Door het ongeval werd de A18 enige tijd afgesloten.

|     |Winterswijk - Jongen negeert stopteken                    |
De politie heeft zondagmorgen een 17-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden. Surveillerende agenten wilden zijn bromfiets controleren, maar de jongen negeerde een stopteken en ging er vandoor.

De agenten wilden de jongen controleren op de Sellekamp, maar hij ging er vandoor. Eén van de agenten herkende de jongen echter en hij kon thuis worden aangehouden. De bromfiets werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --