Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Aanrijding na aanrijding, twee gewonden       |
Op de A1 vond in de nacht van zondag op maandag een aanrijding plaats. Hierbij raakte een Poolse bestuurder (gegevens van bestuurder nog onbekend) van een busje gewond. Een 46-jarige automobilist uit Tilburg zag de aanrijding en had zijn auto daarom op de vluchtstrook geparkeerd om de hulpdiensten te waarschuwen. Hij werd echter ook aangereden en raakte gewond. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De eerste aanrijding gebeurde rond 01.45 uur op de A1 vanuit de richting Amersfoort ter hoogte van de afslag naar de A50. Een busje uit Polen botste achter op een vrachtwagen. De Poolse automobilist raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijdt worden. De tweede inzittende bleef ongedeerd. Een 46-jarige automobilist uit Tilburg reed op ongeveer 75 meter afstand van de aanrijding. Hij zag de aanrijding en parkeerde zijn auto op de vluchtstrook om de hulpdiensten te waarschuwen. Hij werd echter aangereden door een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lochem die wilde passeren. Door de klap kreeg de vrachtwagen een klapband en is naar links geschoten. De 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lochem kon nog net de eerste aanrijding ontwijken. De bestuurder uit het busje had ernstig beenletsel en werd overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle. De bestuurder uit Tilburg werd met nek- en rugletsel overgebracht naar het Geertruiden ziekenhuis in Deventer.

|     |Apeldoorn - Gewapende overval horecagelegenheid           |
Bij een gewapende overval op een fastfood restaurant aan Het Rietveld zijn twee overvallers er zondagavond (10/6) met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De overval werd rond 23.15 uur bij de politie gemeld door één van de medewerkers het restaurant. Het personeel werd na sluitingstijd overvallen. Een medewerker wilde vuilnis weggooien aan de achterzijde van het restaurant. Twee helmdragende mannen dwongen het personeelslid onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp hen binnen te laten. Binnen moest het overige personeel onder bedreiging van het wapen op de grond gaan zitten. Vervolgens werd door de mannen geld uit de kluis gehaald. Na de overval vluchtten zij op een vermoedelijk gele scooter. Ten tijde van de overval waren geen klanten meer aanwezig in het fastfood restaurant. Na de melding is de politie in de omgeving van de zaak direct een uitgebreid onderzoek gestart. De politie verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de overval kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Meisje valt uit attractie                     |
In een pretpark aan de Amersfoortseweg is zondagmiddag een 5-jarige meisje uit een attractie gevallen.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur. Het meisje had mogelijk rugletsel en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --